jump to navigation

Γιαλαντζί αναρχικοί στη μπλογκόσφαιρα – Ή, πώς οι παγανιστές βρήκαν τρόπο να καίνε χριστιανικές εκκλησίες χωρίς να κυνηγούν αυτούς Μαΐου 26, 2007

Posted by expaganus in προβοκάτσια, παγανισμός, Επικαιρότητα, αναρχισμός.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Στη διεύθυνση http://unhollyalliance.blogspot.com/ βλέπει κανείς μια σελίδα κάποιων που αυτοαποκαλούνται «ανίερη συμμαχία». Εκεί υπάρχουν κείμενα κατά της Ορθοδοξίας γραμμένα με αναρχοαυτόνομο στυλ, και βιντεοκλίπ (που βρίσκονται και στο youtube.com). Τα βιντεοκλίπ, με εμφανίσεις σατανιστικών συγκροτημάτων (behemoth, dimmu borgir κ.α) διανθισμένες με ανόητα σχόλια του στυλ «Ο Νergal είναι καλό παιδί και πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία», και άλλα ειρωνικά κατά των Μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα κατά της βάπτισης και του γάμου, παρουσιάζουν ενδιάμεσα τον εμπρησμό εκκλησιών, ως κατόρθωμα και ανδραγάθημα της «ανίερης συμμαχίας»: «Η Ανίερη Συμμαχία αναλαμβάνει την ευθύνη για την πυρπόληση της εκκλησίας των τριών ιεραρχών ΕΜΠ στις 26/3/2007» και «Συμβολική πυρπόληση καμπάνας θεολογικής σχολής αθηνών 18-5-07».

Στη θέση για links στα δεξιά υπάρχουν δεσμοί προς διάφορους δικτυακούς χώρους: Πρώτοι αυτοί προς «αναρχικές» σελίδες (με έργα του Μπακούνιν, του Κροπότκιν, του Μαλατέστα κ.α.), μετά οι δεσμοί προς σελίδες «αναρχοκαπιταλιστών», μετά οι δεσμοί προς «Αθεϊστές» και τέλος, τα «διάφορα», όπου φιγουράρει μαζί με τη Greenpeace και τη «Διεθνή Αμνηστία» και η σελίδα του… Συνασπισμού (!).

Παρά τα λινκς που μπήκαν για ξεκάρφωμα, είναι φανερό ότι η ομάδα εντάσσεται στον παγανιστικό χώρο, και η χρήση κάποιων «τσιτάτων» με τα οποία οι ταλαίπωροι νομίζουν ότι περνιούνται για αναρχικοί, δεν πείθει κανένα σοβαρό γνώστη αυτής της ιδεολογίας. Πιο συγκεκριμένα:

1) Ήδη από την 3η σειρά του εισαγωγικού κειμένου με τίτλο «Συμβολική πυρπόληση καμπάνας θεολογικής σχολής αθηνών 18-5-07» η Θεολογική αποκαλείται «σχολή Ιουδαϊκού ραββινισμού», μια έκφραση που χρησιμοποιούν μόνο οι παγανιστές, και μάλιστα οι ακραίοι.

2) Παρακάτω οι παγανιστικές εκφράσεις όλο και πληθαίνουν, και συναντάμε φράσεις όπως:
*«στην ιουδαϊκή αίρεση που ονομάζεται ορθοδοξία»,
*«στους άρρωστους εγκεφάλους των ορθόδοξων εβραίων ραββίνων»,
*«του χριστιανισμού, της μεγαλύτερης πνευματικής μάστιγας που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα»,
*«της εβραϊκής αηδίας που ονομάζεται Αγία Γραφή»,
* «Ναζωραίοι κατακτητές» (δηλ. ενστερνίζονται την παγανιστική θεωρία πως οι Χριστιανοί κατέκτησαν και κατέχουν την Ελλάδα)
*αλλά και την αποκαλυπτικότατη: «θέλουμε να προσλάβετε Γκουρού για να αναλάβει τον τομέα των ανατολικών θρησκειών, δωδεκαθεϊστή καθηγητή για να αναλάβει τον τομέα της πατρώας θρησκείας, καθώς και άθεο καθηγητή για να διδάξει το μάθημα της αθεΐας». Ένας γνήσιος αναρχικός δεν θα έλεγε ποτέ ότι ο δωδεκαθεϊσμός είναι «η πατρώα θρησκεία». Μόνο ένας γνήσιος δωδεκαθεϊστής εκφράζεται έτσι. Είναι σαν να προσπαθεί ένας Χριστιανός να το παίξει άθεος ενώ παράλληλα λέει «ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός».

3) Τέλος τα συνθήματά τους ( «ΕΞΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ Ε.Μ.Π», «ΕΞΩ Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ», «ΕΞΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»), αλλά και οι απειλές τους κατά της Θεολογικής Σχολής («Άν δε δούμε σοβαρές προθέσεις εκ μέρους σας να υλοποιήσετε τα αιτήματα μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα σας κάψουμε συθέμελα») επιβεβαιώνουν το ότι οι άνθρωποι είναι «γιαλαντζί αναρχικοί» και ο βασικός σκοπός τους είναι η επίθεση σε χριστιανικούς στόχους, πράγμα που πάνε να καλύψουν υποστηρίζοντας ότι «Χωρίς το εμπόδιο της θρησκείας, αυτή τη φυλακή του εγκεφάλου, η αναπόφευκτη λαϊκή εξέγερση θα ερχόταν κατά τη γνώμη μας συντομότερα». Παραδόξως, η παράθεση αυτής της άποψης που κατηγορεί το φαινόμενο της θρησκείας γενικά, δηλ. όλες τις θρησκείες, δεν τους εμποδίζει να παρουσιάζουν πιο κάτω τα βιντεοκλίπ που προωθούν τη θρησκεία του σατανισμού και ευαγγελίζονται την επικράτησή της, επικαλούνται τον Μπαφομέτ κ.α. και ζητούν να ρίξουν ΜΟΝΟ «Χριστιανούς στα λιοντάρια» και να καταστρέψουν μόνο «χριστιανικές ψυχές».

4) Αυτοί που καταθέτουν σχόλια στη σελίδα, λένε επίσης πολλά για την πραγματική ταυτότητα της «ανίερης συμμαχίας». Καταρχήν αρκετά «ανώνυμα» υποστηρικτικά σχόλια που καμμιά σχέση με αναρχία δεν έχουν, φαίνεται σαν να τα έχουν γράψει οι ίδιοι. Άλλα λένε «μπράβο σας, πολλοί παγανιστές είναι μαζί σας» (και γιατί να μην είναι, αφού γίνεται η δουλειά τους χωρίς οι ίδιοι να κινδυνεύουν…) Άλλοι τάσσονται καθαρά εναντίον των θρησκευτικών: κάποια βρίσκει «θρίλλερ» τις εικόνες των αγίων στα βιβλία των θρησκευτικών, αλλά δεν σχολιάζει καθόλου τις γεμάτες δυστυχία, νέκρωση, σκληρότητα κτλ. φάτσες των ταλαίπωρων που βλέπουμε να ξελαρυγγιάζονται στα βιντεοκλίπ, προσπαθώντας να παραμορφώσουν τη φωνή τους όσο πιο «δαιμονικά» μπορούν.

Όμως οι πραγματικοί αναρχικοί έχουν άλλη στάση.
Είτε ειρωνεύονται χοντρά την κατάσταση:

• «Οι μεγάλοι αναρχικοί behemoth, dimmu borgir, akercocke θα μας οδηγήσουν στην κοινωνική απελευθέρωση. Θα πάρω όλα τους τα cd. Κάντε όλοι οι σύντροφοι το ίδιο, πλουτίζοντας τις πολυεθνικές τους και ακούγοντας black metal θα απελευθερωθούμε από τις θρησκείες και την καταπίεση! Πάω στο metropolis τώρα!»

• «ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! ΝΑ ΚΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΘΥΣΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΕΝΑ ΚΟΚΟΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΠΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ».

Είτε θέτουν ερωτήματα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα της «Ανίερης Συμμαχίας»:

• «Τελικά είστε εναντιον της ορθοδοξίας η εναντίον οποιασδήποτε θρησκείας; είστε «σατανιστές» (ή όπως αλλιώς λέγεται…); γιατί αν ισχύει αυτό τότε κ εσείς ζώα είστε, δούλοι κάποιου αντίστοιχου θεού, συνεπώς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αυτοαποκαλείστε αντιεξουσιαστές και να δυσφημίζετε τον χώρο αυτό. Μήπως τελικά πρόκειται για πωρωμένους blackμεταλλαδες; Κι οι dimmu borgir τα μεγαλύτερα καπιταλόσκυλα είναι… τόσα φράγκα βγάζουν με τα cd που βγάζει η πολυεθνική τους…»

Παράλληλα υπάρχουν και οι άλλοι παρατηρητές, οι οποίοι απορούν:

• «Γιατί τέτοια εμμονή με τους ραβίνους;»

• «Έλεος ρε παιδιά, σας πάντρεψε κανείς με το ζόρι ή σας επέβαλλε την αγαμία και λυσσάξατε;»

Αλλά και σημειώνουν εύστοχα:

• «Κοίτα που οι Δωδεκαθεϊστές έγιναν και αναρχικοί… Αν θέλετε να παριστάνετε τους αναρχικούς, φροντίστε πρώτα να μάθετε τι πιστεύουν».

• «Φλερτάρετε το Σατανά που έγινε γνωστός από τις «εβραϊκές γραφές» τις οποίες οι ίδιοι κατακρίνετε.
Ο όρος «Σατανάς» είναι καθαρά εβραϊκός και σημαίνει αντίπαλος – εχθρός: שָׂטָן http://en.wikipedia.org/wiki/Satan
Αυτοαναιρείστε
».

• «Πάντως ακολουθήτε μία λαμπρή παράδοση: οι γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές (ΝΑΖΙ) χρησιμοποιούσαν ακριβώς την ίδια ορολογία και γενικώτερη πολεμική γιά να περιγράψουν τον Χριστιανισμό– και όταν ήλθαν στα πράγματα εκτέλεσαν Χριστιανούς (όπως τα μέλη του κινήματος «Λευκού Ρόδου» στο Μόναχο) με την κατηγορία ότι ήταν μέλη εβραϊκής αιρέσεως! Καλά τα πάτε!»

Μετά απ’ όλα αυτά, τα μέλη της «Ανίερης Συμμαχίας» δεν πείθουν για αναρχικοί. Ίσως και οι ίδιοι να μην ξέρουν τι είναι, να έχουν κάποια εν μέρει αναρχική θεώρηση αλλά να είναι μπερδεμένοι – αν και η παράθεση των λινκς στα δεξιά και ο τρόπος γραφής των κειμένων μάλλον σε προσπάθεια παραπλάνησης παραπέμπει.

Ένα σενάριο είναι ότι πρόκειται για παγανιστές που υποδύονται τους αναρχικούς και παρουσιάζουν τον εμπρησμό εκκλησιών ως επαναστατική πράξη, ελπίζοντας ότι μέσω αυτής της σελίδας θα ξεσηκώσουν κι άλλους να κάψουν εκκλησίες και θα γενικευθεί έτσι ένα μπαράζ εμπρησμών. Επίσης είναι πιθανό – όπως γράφουν και κάποιοι αναρχικοί στο Indymedia, βλ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=708268 – οι άνθρωποι να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλ.την καταστροφή χριστιανικών εκκλησιών, χωρίς να κατηγορηθεί ο χώρος των παγανιστών, αλλά η αστυνομία να αναζητά τους δράστες ανάμεσα στους αναρχικούς.

Βέβαια στην προσπάθειά τους είναι πολύ αδέξιοι, καθώς ένας πραγματικός αναρχικός μπορεί, μεν, να κάψει μια εκκλησία, αλλά δεν καταφέρεται εναντίον των «Εβραίων», γιατί είναι διεθνιστής. Ακόμα κι αν καταφέρεται κατά του Σιωνισμού, δεν τον ταυτίζει με «τους Εβραίους» και δεν το κάνει με τον ίδιο τρόπο, μισώντας καθετί το εβραϊκό. Παράλληλα, ένας αναρχικός, καθώς είναι κατά του κοινοβουλευτισμού, δεν θα έβαζε λινκ στη σελίδα του… Συνασπισμού. Ούτε θα έγραφε «ζούμε εγκλωβισμένοι σε μια χριστοκεντρική θεοκρατική κοινωνία που στιγματίζει ρατσιστικά τους άθεους και τους παγανιστές, ως ανήθικους και πολίτες δευτέρας κατηγορίας, σε σχέση με τους δήθεν.. ορθόδοξους». Αν πραγματικά οι της «Ανίερης Συμμαχίας» ήταν άθεοι και θεωρούσαν τη θρησκεία «φυλακή του εγκεφάλου», δεν θα αναφέρονταν καθόλου εδώ στους παγανιστές, καθώς ΚΑΙ οι παγανιστές είναι οπαδοί κάποιας θρησκείας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κύριος των Κυρίων δεν κινδυνεύει από γιαλαντζί αναρχικούς, ή από οποιονδήποτε, όσες εκκλησίες Του και να κάψουν…

Advertisements

Σχόλια»

1. expaganus - Ιουνίου 3, 2007

Μεταγενέστερες επισκέψεις στη σελίδα τους με έκαναν να φοβηθώ για τα πλoύσια μαλλιά μου.
Γιατί στη σελίδα «Σχόλια για την επίθεση στη θεολογική», (http://unhollyalliance.blogspot.com/2007/05/blog-post.html): ο Mr Purple γράφει: «Το κίνητρο μου για όλες τις μαλακίες που κάνω είναι ότι οραματίζομαι ένα κόσμο όπου όπου οι περισσότεροι θα ζούμε λίγο πιο άνετα και θα γαμάμε λίγο περισσότερο».

Λέει ακόμα ο Mr Purple: «Στο θέμα για το ποιο είναι το θρήσκευμα μας, η απάντηση είναι η αθεΐα και όχι ο παγανισμός (ή ο δωδεκαθεϊσμός) και βέβαια ούτε ο σατανισμός. Προσωπικά θεωρώ τον παγανισμό και τον σατανισμό αθεϊστικές θρησκείες με τις οποίες μπορεί να πειραματιστεί και να παίξει, ένας σοβαρός άθεος (ενήλικας) με την προϋπόθεση βέβαια να μην προδώσει ποτέ στην πορεία, τις αθεϊστικές αρχές του δηλαδή την πίστη στον απόλυτο και μη αναστρέψιμο υλισμό (δεν υπάρχουν ψυχή, πνεύμα, μεταθάνατον ζωή, αμαρτίες, θαύματα, μαγεία, φαντάσματα, άλλες διαστάσεις/ενεργειακά πεδία κλπ).»
Αφού ενημερώσω τους αναγνώστες ότι ο δωδεκαθεϊσμός είναι είδος παγανισμού, θα ήθελα να ρωτήσω,

α) πώς μπορεί κάποιος άθεος ενήλικος κτλ. να «παίξει» με τον σατανισμό π.χ. εάν δεν δεχτεί ότι υπάρχουν «ψυχή, πνεύμα, μεταθάνατον ζωή, αμαρτίες, θαύματα, μαγεία, φαντάσματα, άλλες διαστάσεις/ενεργειακά πεδία κλπ»;

β) τι θα πει «με την προϋπόθεση βέβαια να μην προδώσει ποτέ στην πορεία, τις αθεϊστικές αρχές του»; Αν διαπιστώσει ότι οι αρχές αυτές ήταν λάθος θα πρέπει να παραμένει κολλημένος σ’ αυτές;

Διαζύγιο με τη λογική έχουν πάρει τα παιδιά δηλαδή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρακάτω βαρύγδουπη δήλωση του Mr Pink: «Σκοπός μας σε πρώτη φάση είναι να πολεμήσουμε σκληρά τον θεσμό του ΓAΜΟΥ, αυτή την εμετική ανίερη συμμαχία ανάμεσα στις γυναίκες και τους ραββίνους, που μόνο της σκοπό έχει να ευνουχίσει και να καθυποτάξει τους άντρες».

Αλλά και οι υποστηρικτές τους δεν πάνε πίσω. Γράφει ένας ανώνυμος: «μη δίνετε σημασία στις διάφορες θεούσες που θίχτηκαν απο το παρανάλωμα της εκκλησίας τους. Το Σύνταγμα της χώρας μας το λέει ρητά, »απαγορεύεται ο θρησκευτικός προσυλητισμός». Σε όποιον δεν αρέσει να πάει στους γιαχαμπίμπιδες της Μέση Ανατολής. Εδω είναι Ευρώπη».

Σε αυτούς θα ήθελα να θυμίσω ότι, όπως γράφει κι άλλος άλλος επισκέπτης του blog, η Θεολογική Σχολή «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».
Ας μας πει λοιπόν ο ανώνυμος «προοδευτικός», από πού κι ως πού είναι θρησκευτικός προσηλυτισμός το να σπουδάσει κάποιος σε μια ομολογιακή θεολογική σχολή ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ χωρίς κανείς να τον πιέσει;

Και ας μάθει ακόμα ο άσχετος ότι στη Μ. Βρεττανία οι κρατικές θεολογικές σχολές είναι Αγγλικανικές και στις Σκανδιναβικές χώρες, λουθηρανικές, συμμορφώνονται δηλαδή με την επικρατούσα θρησκεία της χώρας. Η Αγγλία και οι Σκανδιναυικές χώρες μήπως δεν είναι Ευρώπη; Στη Γαλλία και στην Ιταλία που οι θεολογικές σχολές είναι της Ρωμαιοκαθολικής εκκήσίας, ούτε κι εκεί είναι Ευρώπη;

Και μια που ο άσχετος λέει για «γιαχαμπίμπιδες της Μέσης Ανατολής» και μια που και οι χρωματιστοί φίλοι μας Green, Purple και Red θεωρούν «την ισλαμική θρηησκεία τεράστια πληγή και ντροπή για την ανθρωπότητα, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού απέναντι στα μη ισλαμικά έθνη, του ρατσισμού απέναντι στους ετερόδοξους και του σεξισμού απέναντι στις γυναίκες», γιατί δεν πάνε να κάψουν κανένα τζαμί για να είναι συνεπείς με τα πιστεύω τους;
Επειδή φοβάμαι ότι κανείς δεν θα απαντήσει με ειλικρίνεια, να σας το πω εγώ: γιατί οι μουσουλμάνοι δεν αστειεύονται με τους ναούς τους… Εδώ την άλλη φορά στους Εχίνους μπήκε στο τζαμί μια ηθοποιός για να γλιτώσει από τη βροχή, και οι Μουσουλμάνοι παραλίγο να λυντσάρουν όλο το τηλεοπτικό συνεργείο! Οι «ανίεροι» θα τό ‘χουν ακούσει κάπου αυτό, δεν μπορεί… Αλλά στην πλάτη του Χριστιανισμού ο καθένας το παίζει τσάμπα μάγκας.

2. Χ-Αιρετικός - Μαΐου 19, 2008

εκανα ενα σχόλιο αλλα δεν το εμφανισε.
Εχουμε και λεμε γραφεις:

___________________________
Και ας μάθει ακόμα ο άσχετος ότι στη Μ. Βρεττανία οι κρατικές θεολογικές σχολές είναι Αγγλικανικές και στις Σκανδιναβικές χώρες, λουθηρανικές, συμμορφώνονται δηλαδή με την επικρατούσα θρησκεία της χώρας. Η Αγγλία και οι Σκανδιναυικές χώρες μήπως δεν είναι Ευρώπη; Στη Γαλλία και στην Ιταλία που οι θεολογικές σχολές είναι της Ρωμαιοκαθολικής εκκήσίας, ούτε κι εκεί είναι Ευρώπη;
________________
Αυτα σας λενε στο κατηχητικό;
http://www.dur.ac.uk/sgia/
Περιεχει Institute for Middle Eastern & Islamic Studies (IMEIS).
(Ηνωμενο βασίλειο)

http://www.oxcis.ac.uk/
The Oxford Centre for Islamic Studies provides a meeting point between the Islamic and Western worlds of learning. Through good scholarship it promotes a more informed understanding of Islam – its culture and civilisation.(Ηνωμενο βασίλειο)

http://www.imes.ed.ac.uk/
University of edinbourgh. Islamic and Middle Eastern Studies

http://seacoast.sunderland.ac.uk/~os0phr/
Buddhist Studies at the University of Sunderland …

http://www.bristol.ac.uk/thrs/
Bristol University – Dept of Theology and Religious Studies
Students study Christianity, Buddhism, Chinese Religion, Hinduism, …
H διαφορά εκει ειναι οτι διδάσκονται όλες οι μεγάλες θρησκείες. Εκεινα τα κράτη ειναι ανεξίθρησκα οχι θεοκρατικά.

3. Χ-Αιρετικός - Μαΐου 19, 2008

Γραφεις:
________________________
Και μια που ο άσχετος λέει για «γιαχαμπίμπιδες της Μέσης Ανατολής» και μια που και οι χρωματιστοί φίλοι μας Green, Purple και Red θεωρούν «την ισλαμική θρηησκεία τεράστια πληγή και ντροπή για την ανθρωπότητα, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού απέναντι στα μη ισλαμικά έθνη, του ρατσισμού απέναντι στους ετερόδοξους και του σεξισμού απέναντι στις γυναίκες», γιατί δεν πάνε να κάψουν κανένα τζαμί για να είναι συνεπείς με τα πιστεύω τους;
______________________

Μια λες οτι το καναν δωδεκαθεϊστες μια για αναρχικους.
Αποφάσισε.
Παντως γνωρίζοντας ισλαμιστες πρεπει να πω οτι εχω γνωρίσει πολυ φωτισμένα άτομα.
Το ισλάμ αρχισε σωστά και περνά παρακμή.
Σε αντιθεση με τον χριστιανισμο που οπως αρχισε ετσι παραμένει.
Φυσικα οι χριστιανοι εισβάλαν στον ισλαμικο κόσμο(σταυροφορίες) και μετα απαντήσαν οι μουσουλμάνοι.
Τωρα αν προσπαθεις να απενοχοποιηθεις λεγοντας οτι το καναν οι καθολικοι θα σου πω. οτι με την ιδια λογικη δεν μπορεις να κατηγορεις συλληβδην το ισλάμ.
Γιατι οπως κι ο χριστιανισμος ετσι και το ισλαμ εχει διακλαδώσεις (σουνιτες σιιτες σουφι και αλλες που θα μαθεις οταν μεγαλώσεις :p).

4. expaganus - Μαΐου 21, 2008

Φοβάμαι ότι τα έχεις λίγο μπερδέψει. Πρώτα-πρώτα αναφέρθηκα σε αρκετές χώρες, ενώ εσύ φέρνεις παραδείγματα από την Αγγλία μόνο. Το πρώτο λινκ που αναφέρεις λέει «Welcome to one of the finest and fastest growing departments of Politics and International Relations in Europe! Durham’s School of Government and International Affairs (SGIA) combines a long tradition of expertise in a wide range of fields in politics, political theory, political economy, and international relations with a depth of specialisms in regional expertise – Europe, East Asia, the Middle East and wider Muslim world.» Το δεύτερο, «A Recognised Independent Centre of the University of Oxford». Το τρίτο «School of Literatures, Languages and Culture» με «Islamic and Middle Eastern Studies». Το τέταρτο, «Buddhist Studies at the University of Sunderland
Web-based interactive Distance-Learning:
Study from the comfort of your own home. Part-time». Το μόνο που τρόπον τινά ανταποκρίνεται σε θρησκειολογικά κριτήρια είναι το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ διδάσκει «θεολογία και θρησκειολογία». Εγώ όμως μίλησα για κρατικές θεολογικές σχολές, και όχι για ιδιωτικές σχολές, σχολές με λογοτεχνικό αντικείμενο, παρτ-τάιμ μελέτη από το σπίτι, ιδρύματα με πολιτικούς στόχους κ.τ.λ.. Εξάλλου θρησκειολογικά τμήματα υπάρχουν και στις ελληνικές θεολογικές σχολές. Σε πληροφορώ ότι μέχρι και Καμπαλά διδάσκεται.
* Όσο για το Ισλάμ, δεν είναι δικά μου λόγια αυτά για το Ισλάμ, είναι των «Ανίερων». Οι οποίοι λεν βέβαια αυτές τις μεγαλοστομίες, αλλά δεν τολμούν να επιτεθούν σε μουσουλμανικούς στόχους.
Το ότι το Ισλάμ «άρχισε σωστά» δεν ξέρω με ποια βάση το λες. Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις και το «Ισλάμ: Ιστορία, επεκτατισμός και βία» του Πέρση καθηγητή Αρσάμ Μομενί, που εξετάζει το Ισλάμ από τα γεννοφάσκια του.

5. Χ-Αιρετικός - Μαΐου 22, 2008

Kανεις ενα λαθακι οσων αφορα τις ιδιοτικες σχολες.
Στο ηνωμενο βασιλειο ΟΛΑ τα πανεπιστημια ειναι κρατικά.
Αλλο αν εμεις οι ξένοι πληρώνουμε δίδακτρα.
Θρησκειολογικα τμηματα υπαρχουν στις Ελληνικες σχολες και ειμαι σιγουρος οτι διδάσκετε το «πως να αντικρουσετε τα ψευδη της καμπαλα».
Αλλα η καμπαλα αυτη καθ αυτη για οπαδους της καμπαλα το θεωρω χλωμο να διδάσκεται.

6. expaganus - Μαΐου 29, 2008

Μια που επιμένεις ειδικά στο Ην. Βασίλειο, απ’ όσο ξέρω τα ιδρύματα εκεί είναι τρόπον τινά κρατικά, όμως στην πραγματικότητα αυτοδοικούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα ελληνικά. Επίσης, και στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν καθαρά ομολογιακές θρησκευτικές σχολές. Όμως μην μπερδεύουμε ανόμοιες καταστάσεις, καθώς εκεί η θρησκευτική ομοιογένεια είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι Μουσουλμάνοι και Βουδιστές π.χ. απ’ ότι εδώ στην Ελλάδα, γι’ αυτό και «διδάσκονται όλες οι μεγάλες θρησκείες» και όχι επειδή «τα κράτη ειναι ανεξίθρησκα οχι θεοκρατικά». Εάν γνώριζαν ότι δεν θα υπήρχαν αρκετοί φοιτητές να καλύψουν τα έξοδα των τμημάτων, δεν θα έκαναν τον κόπο να τα δημιουργήσουν. Και πάλι, τα τμήματα αυτά δεν έχουν χαρακτήρα ομολογιακό, όπως η Θεολογική στην οποία αναφερόμαστε, ενώ σε μερικά ο πολιτικός σκοπός είναι προφανής, όπως στο «Durham’s School of Government and International Affairs (SGIA)» που αυτοχαρακτηρίζεται «one of the finest and fastest growing departments of Politics and International Relations in Europe!» combines a long tradition of expertise in a wide range of fields in politics, political theory, political economy, and international relations with a depth of specialisms in regional expertise – Europe, East Asia, the Middle East and wider Muslim world.»
Όσο για την Καμπάλα στο ελ. Πανεπιστήμιο, αυτός που τη διδάσκει είναι φανερά οπαδός της. Περισσότερα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: