jump to navigation

Πάει και η Καϊάφα! Κι ο Υμηττός, κι ο Τσαμαντάς… Αύγουστος 25, 2007

Posted by expaganus in φύση.
Tags: , , , , ,
trackback

Αυτή τη στιγμή που γράφω ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη γίνεται στάχτη! Το όμορφο δάσος της Στροφυλιάς, η Ζαχάρω, η Καϊάφα όπου έχω ζήσει τόσες όμορφες στιγμές μέσα στο δάσος και δίπλα στη θάλασσα…
Είχα σκοπό να περάσω από κει λίγες μέρες το Σεπτέμβριο. Τώρα δε θ’ αντέξω να πάω και να δω αυτό που απόμεινε απ’ τον παράδεισο εκείνο.
Κάηκε απ’ ότι άκουσα, κι ο Τσαμαντάς, που είχα επισκεφτεί πιο παλιά. Ένα μέρος ψηλά στα βουνά της Ηπείρου με μεγάλη φυσική ομορφιά, με έλατα, με κρύα νερά, μ’ ένα ωραίο λαογραφικό μουσείο.
Καίγεται όμως κι Υμηττός μέσα στην Αθήνα! Ακόμα και το Άλσος Βείκου! Σήμερα η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι αποπνικτική, ο ουρανός είναι θολός, κι ο αέρας μεταφέρει μικρά και μεγάλα αποκαϊδια.
Τυχαία γεγονότα; Όχι βέβαια, όλες αυτές οι εστίες που κατά διαβολική σύμπτωση ανάβουν όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι, δεν μπορεί να είναι κάτι τυχαίο!
Εμπρησμός; Δεν έχω πια καμμιά αμφιβολία, κάποιοι για λόγους που εκείνοι ξέρουν, θέλουν να κάψουν την Ελλάδα!
Ευθύνες άλλων; Ασφαλώς υπάρχουν, και τις καταλογίζω και στους κατοίκους της περιοχής της Ζαχάρως-Καϊάφας που δεν φρόντισαν τον τόπο τους είτε μέσω τοπικής αυτοδιοίκησης είτε και μόνοι τους, ατομικά ο καθένας! Ξέρετε πόσο πούσι, δηλαδή ξερές πευκοβελόνες, εύφλεκτο υλικό, υπήρχε μέσα σ’ αυτά τα δάση; Δεκαπέντε-είκοσι πόντοι! Γεμάτοι, βέβαια, και με κουκουνάρια! Ξέρετε πόσο πλαστικά σκουπίδια βρίσκονταν πεταμένα εκεί; Όλα αυτά συντέλεσαν στη διάδοση της φωτιάς που έβαλε ο εγκληματίας ή οι εγκληματίες! Αν τα δάση ήταν καθαρισμένα η διάδοση της φωτιάς δεν θα ήταν τόσο μεγάλη, όσο κι αν φυσούσαν οι άνεμοι… Σίγουρα θα γινόταν μεγάλη ζημιά, αλλά όχι ΤΟΣΟ μεγάλη σαν αυτή που έγινε και συνεχίζει να γίνεται.
ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ! Στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 τους άκουσα να ανακοινώνουν ότι η αστυνομία αναζητά κάποιον με αυτοκίνητο που άνθρωποι είδαν να ρίχνει αναμμένα στουπιά, και ότι μάλιστα έγραψαν τον αριθμό του! Ή οι άνθρωποι είναι εγκληματικά ηλίθιοι, ή εγκληματικά ασυνείδητοι. Με κανένα τρόπο δεν έπρεπε να γινει από τα ΜΜΕ τέτοια ανακοίνωση. Γιατί τώρα, πολύ απλά, ο εμπρηστάκος μας θ’ ακούσει κι αυτός την ανακοίνωση και θα κρύψει ή θα παρατήσει κάπου το αυτοκίνητο, και μην τον είδατε! Κι αυτό χάρη στους δημοσιογράφους, που για να σημειώσουν «επιτυχία» έκαναν τέτοια απίστευτη βλακεία!
Μη χειρότερα Θεέ μου… Μη χειρότερα απ’ αυτή την εθνική τραγωδία.

Advertisements

Σχόλια»

1. KitsosMitsos - Αύγουστος 25, 2007

Τα χειρότερα ήρθαν ή έρχονται; Αυτό είναι που φοβάμαι. Όσο για τις φανφάρες και τι δεν ακούσαμε. Απ’το γιατί δεν επεμβαίνει ο στρατός (ποιος στρατός; οι νεοσύλλεκτοι; με τι εκπαίδευση) μέχρι ότι ο καλός πρωθυπουργός έσωσε τη Ζαχάρω από περαιτέρω καταστροφή. Στο καλό όλοι τους!
Όσο για τα μέρη που περιγράφεις, όντως ήταν πανέμορφα. Και θα ξαναγίνουν. Αρκεί να το πιστέψουμε.

2. Νίκος ο Μετανοείτε - Αύγουστος 26, 2007

Τι περίμενες άνθρωπε; Μέχρι πότε θα μας ανεχόταν ο Θεός; Δες τι έχω γράψει στο μπλογκ μου να μη σου τρώω το χώρο εδώ πέρα.

3. expaganus - Αύγουστος 26, 2007

kitsosmitsos: Φίλε μου όπως θα ακούς στις ειδήσεις, τα χειρότερα δε σταματούν να έρχονται… Η κατάσταση είναι δράμα! Και το τι ακούμε δν περιγράφεται, όλοι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται το θέμα όπως μπορούν. Εγώ θέλω πραγματικά να δω πώς θα δοθούν τα χρήματα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός. Πώς και πότε.
Δυστυχώς για να ξαναγίνουν τα μέρη πανέμορφα χρειάζονται πολλά χρόνια. Και στο μεταξύ μπορεί να «φυτρώσουν» τίποτα κτίρια εκεί.

Νίκο μετανοείτε (καμμιά σχέση με τον Νίκωνα;) τα είδα αυτά που γράφεις στο μπλογκ σου. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά δεν είναι έτσι όλοι αυτοί που πλήγηκαν. Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά…

4. Νίκος ο Μετανοείτε - Αύγουστος 27, 2007

Άλλος μου έγραφε σήμερα αν δεν βλέπω τα προφανή. Ότι οι φωτιές στην Πελοπόννησο μπήκαν μόλις προκηρύχτηκαν εκλογές. Το είδα βέβαια αυτό. όμως ο αέρας δε σταματάει να φυσάει κι αυτό είναι θεία εγκατάλειψη. ΔΕΝ μας βοηθάει ο Θεός.

5. expaganus - Αύγουστος 27, 2007

Αγαπητέ Νίκο, μου προώθησαν σήμερα αυτό το μήνυμα:
«Αδελφοί,
Αυτές τις ώρες όσοι από σας αναγνωρίζετε την δύναμη της προσευχής προσευχηθείτε για την δοκιμαζόμενη χώρα μας. Ο γέροντας Παΐσιος συνιστούσε να διαβάζονται οι Ψαλμοί για κάθε περίσταση.
Ψαλμός 17: Για θεομηνία, σεισμό
Ψαλμός 21: Για να εμποδίσει ο Θεός την πυρκαγιά
Ψαλμός 78: Για να προφυλάξει ο Θεός τα χωριά από καταστροφές εχθρών
Ψαλμός 82: Για να εμποδίσει ο Θεός τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δολοφονίες
Ψαλμός 90:Για να εξαφανιστεί ο πονηρός όταν εμφανίζεται σε άνθρωπο και τον τρομάζει
Ψαλμός 107: Για να ταπεινώσει ο Θεός τους εχθρούς, για να αλλάξουν τις κακές τους διαθέσεις.
Προωθείστε το μήνυμα αυτό σε άλλους πνευματικούς αδελφούς.Η δύναμη της προσευχής είναι το ισχυρότερο όπλο.»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: