jump to navigation

Το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο! Απρίλιος 16, 2009

Posted by expaganus in Ορθοδοξία.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Σαν γνήσιος υπερ-απασχολημένος κλέβω από (το μπλογκ της ΟΟΔΕ)! Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση αναγνώστες, και του χρόνου όλοι μαζί στον Πανάγιο Τάφο – κυρίως αυτοί, που αμφισβητούν το θαύμα!

Πηγή βίντεο: http://oode.wordpress.com/2009/04/14/miracleofholylight

Σχόλια»

1. Κωνσταντινος - Απρίλιος 17, 2009

Stop to do this! Σταματήστε να τα δείχνετε αυτά. Κοροϊδεύετε τον Θεάνθρωπο!
Οι σκόνη φωσφόρου προκαλεί αστραπές και τις λαμπάδες αν τις βουτήξεις σε υγρό φώσφορο αυταναφλέγονται μετά από 15-20 λεπτά ανάλογα με το μείγμα.

2. Κωνσταντινος - Απρίλιος 17, 2009

3. expaganus - Απρίλιος 17, 2009

Kωνσταντίνε, καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου και σ’ ευχαριστώ που σχολίασες.
Διάβασα την απάντησή σου, και είδα το βίντεο που λινκάρεις, και οφείλω να παρατηρήσω ότι:

Α΄Σχετικά με τα κεριά:

1) Τα κεριά οι παριστάμενοι δεν τα προμηθεύονται αποκλειστικά από τον Πανάγιο Τάφο. Αρκετοί φέρνουν δικά τους κεριά, ακόμα και από τη χώρα τους.
Να είσαι σίγουρος ότι αν ήταν υποχρεωτικό να έχεις πάρει το κερί σου αποκλειστικά από τον Πανάγιο Τάφο, αυτοί που αμφισβητούν το θαύμα θα το πρόβαλαν αυτό ως απόδειξη ότι τα κεριά είναι «πειραγμένα». Όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως πολλοί παίρνουν κεριά από τον Πανάγιο Τάφο ως «ευλογία», έτσι και άλλοι – ειδικά οι δύσπιστοι – φέρνουν μαζί τα δικά τους. Άρα, απορρίπτεται το επιχείρημα ότι κάποιος μπορεί να ελέγξει και να «πειράξει» ΟΛΑ τα κεριά που ανάβουν στον Πανάγιο Τάφο.

2) Κανείς δεν έχει δει κανέναν στον Πανάγιο Τάφο να «βουτάει τις λαμπάδες σε υγρό φώσφορο (ή σε οτιδήποτε τέλος πάντων) 15-20 λεπτά πριν» την τελετή. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε γίνει σάλος! Δεν υπάρχει ούτε το πειστήριο της υγρότητας, καθώς οι λαμπάδες και τα κεριά που προμηθεύεται κανείς από τον Πανάγιο Τάφο δεν έχουν το φυτίλι τους υγρό. Σίγουρα, αν έδιναν σε κάποιον ένα τέτοιο κερί αυτός θα διαμαρτυρόταν, λέγοντας «τι μου δίνετε κερί με βρεγμένο φυτίλι, το βρεγμένο φυτίλι δεν ανάβει». Όμως κάτι τέτοιο ποτέ δεν έχει ακουστεί. Άρα απορρίπτεται το επιχείρημα ότι τα κεριά του Παναγίου Τάφου έχουν εμβαπτιστεί συγκεκριμένα στην ουσία που παρουσιάζει ο κ. Καλόπουλος.

3) Η ώρα που περιμένουν οι παριστάμενοι με τις λαμπάδες για να βγει το Φως είναι πολύ περισσότερη από «15-20 λεπτά», γιατί έχουν στηθεί, μαζί με τα κεριά και τις λαμπάδες τους, από ώρες εκεί μέσα (να μη σου πώ ότι ίσως κάποιοι έχουν περάσει εκεί τη νύχτα για να πάρουν σειρά). Ωστόσο ΠΟΤΕ δεν έχει συμβεί να ανάψουν κεριά πριν αρχίσει ο Πατριάρχης να διαβάζει την ευχή. Δεν είναι παράξενο; Τι φοβερός υπολογισμός ακριβείας είναι αυτός, που κάνει τα κεριά να ανάψουν μετά από τόσες ώρες; Ούτε ωρολογιακή βόμβα να ήταν φίλε μου! Άρα, απορρίπτεται το επιχείρημα ότι τα κεριά που ανάβουν χωρίς τη λαμπάδα του Πατριάρχη έχουν ανάψει λόγω κάποιας χημικής ουσίας, με την οποία εμβαπτίστηκαν.

4) Σχετικά με την ακαΐα του Αγίου Φωτός στα πρώτα 20 λεπτά, δεν είδα κανέναν στην εκπομπή που λινκάρεις να βάζει το χέρι του για τόση ώρα στη φλόγα που παρήγαγε χημικά ο κ.Καλόπουλος. Ούτε καν ο ίδιος δεν το έκανε! Όλοι περιορίστηκαν σε στιγμιαία περάσματα δευτερολέπτων, πράγμα που με το συμπάθειο, το κάνει και η γάτα μου. Καμμία σχέση με τα όσα βλέπουμε στο βίντεο να κάνουν οι πιστοί, ή με τη μαρτυρία της γυναίκας ότι έβαλε τη λαμπάδα ΜΕΣΑ στα μακριά μαλλιά της κόρης της και δεν λαμπάδιασαν.
Σε πληροφορώ ότι σ’εμένα, που έχω μακριά μαλλιά, μου έχουν κάψει (τούφες) τουλάχιστον δυο φορές με λαμπάδα μέσα στο ναό, επειδή η φλόγα τα άγγιξε για δέκατα του δευτερολέπτου. Αν μου είχαν περάσει την αναμμένη λαμπάδα από μέσα δεν θέλω να φανταστώ τι θα πάθαινα! Και αυτό ισχύει για τον καθένα που έρχεται σε επαφή με μια συνηθισμένη φλόγα, ή με το ίδιο το Άγιο Φως όταν περάσουν τα πρώτα λεπτά.

Όσο για το «επιχείρημα» με την «παλμική κίνηση της φλόγας από 33 κεριά που δεν καίει επειδή είναι παλμική» (ή κάπως έτσι) εγώ ξέρω και καλύτερα ανέκδοτα. Όμως, δεν θα είμαι απόλυτος. Προκαλώ οποιονδήποτε πιστεύει αυτή τη νεοφανή θεωρία να σπεύσει να την αποδείξει: Να τραβήξει μόνος του βίντεο όπου θα περνάει τη φλόγα από 33 κεριά, που μάλιστα θα έχουν ανάψει μόνα τους από υγρό φώσφορο, επάνω στο πρόσωπό του, τα μαλλιά του, τα μουστάκια/γένια του (αν έχει) όχι για είκοσι λεπτά, αλλά μόνο για πέντε. Μετά να μου στείλει το βίντεο για να το δω και να το ανεβάσω ως απόδειξη του ότι η θεωρία της «παλμικής φλόγας» ισχύει, και αποτελεί απόδειξη ότι η ακαΐα με το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο είναι ένα απλό φυσικό φαινόμενο που μπορεί να αναπαράγει ο καθένας.

Β΄Σχετικά με τον κ. Καλόπουλο:

1) Ο κύριος αυτός, που εμφανίζεται ως «ερευνητής» και μάλιστα των «σκεπτικιστών Ελλάδος», (εδώ δεν ξέρω να σου πω αν υπάρχει κάτι τέτοιο ή αν είναι μια βαρύγδουπη ταμπέλα που δημιούργησε αυτός μόνος του για να δίνει πρεστίζ στον ίδιο και ίσως σε κανα-δυο φίλους του) έχει ένα χαρακτηριστικό πρωτοφανές: «Ερευνά» εξ αποστάσεως! Προσωπικά, δεν ξέρω κανέναν ερευνητή που να ερευνά σοβαρά και υπεύθυνα το αντικείμενο της έρευνάς του μην έχοντας δει ποτέ τις εκδηλώσεις του από κοντά. Εσύ θα έπαιρνες στα σοβαρά έναν ερευνητή που ερευνά την παλλίρροια του Ευρίπου από την… Αμερική, έχοντας δει κάποιες εκδηλώσεις της σε ταινία; Εγώ γιατί να πάρω στα σοβαρά αυτόν τον κύριο που αποφαίνεται – ή μάλλον δογματίζει… – για το τι είναι το Άγιο Φως χωρίς να έχει πάει ποτέ από κοντά να το δει, να φέρει πίσω ένα κεράκι του Παναγίου Τάφου βρε αδελφέ, να μας αποδείξει ότι είναι εμποτισμένο στη χημική ουσία την οποία αυτός ισχυρίζεται;

2) Ο συγκεκριμένος κ. Καλόπουλος όσον αφορά την έρευνα επεί του Αγίου Φωτός δεν στερείται μόνο την εμπειρία του αυτόπτη μάρτυρα, αλλά και την επιστημονική κατάρτιση που θα του επέτρεπε να μελετήσει διεξοδικά το θέμα. Μηχανολόγος έχει σπουδάσει ο άνθρωπος. Γι’ αυτό προφανώς κάθεται και γράφει βιβλία από μακριά, ενώ οι επιστήμονες που θέλουν να μελετήσουν «παράξενα φαινόμενα» και από κοντά πηγαίνουν και συγκεκριμένη μεθοδολογία ακολουθούν. ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ο ίδιος υποστηρίζει τις «πολύτιμες κρίσεις των ειδικών σε κάθε επιστημονικό τομέα» και την «επιτόπια έρευνα σε τόπους «θαυμάτων»», χωρίς ο ίδιος να πληροί καμιά από τις δυο αυτές ιδιότητες και χωρίς να προσπαθεί έστω, να πράξει ανάλογα. Δάσκαλε πού δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις δηλαδή. Πώς να τον πάρει στα σοβαρά ένα τέτοιον άνθρωπο κανείς;

3) Ο συγκεκριμένος κ. Καλόπουλος δεν είναι αμερόληπτος. Έχει γράψει βιβλία που δήθεν «απομυθοποιούν» την Αγία Γραφή. Στα βιβλία αυτά κάνει διάφορα λογικά άλματα και κουτοπόνηρους ισχυρισμούς, αγνοώντας επειδεικτικά τη διεθνή βιβλιογραφία. Παράλληλα «συμμετέχει στο συλλογικό βιβλίο: Αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας (Εκδόσεις Αρχέτυπο Θεσσαλονίκη 2002)» μαζί με τους Ρ(αδάμανθυ) Αναστασάκη (και μασόνος αν δεν κάνω λάθος), Μ. Βερέττα, Π. Μαρίνη, Γ. Τσαγκρινό και άλλους νεοπαγανιστές.
(Βλ. http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=30).
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, και ένας δήθεν «σκεπτικιστής» και «αμερόληπτος» με την… αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και τους φανατικούς πιστούς της; Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος είναι στρατευμένος στο να χτυπήσει την πίστη στον Χριστό, Κύριος οίδε για ποιους προσωπικούς του λόγους, και για το σκοπό αυτό δεν διστάζει να συνασπιστεί με ανθρώπους που μεροληπτούν υπέρ κάποιας θρησκείας κι εξακοντίζουν ανερυθρίαστα τους πιο αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς που υπάρχουν (πρόχειρο παράδειγμα, οι «άορνοι τόποι»), ανθρώπους με τους οποίους σύμφωνα με ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ κριτήρια, δεν θα έπρεπε να συνεργάζεται. Σύμφωνα λοιπόν, με τα δικά του λεγόμενα, ότι δεν θα έπρεπε να εξετάζονται ως μάρτυρες για θαύματα πιστοί γιατί είναι προκατειλημμένοι υπέρ τους, μήπως θα έπρεπε να εξαιρεθεί και ο ίδιος ως άπιστος γιατί είναι προκατειλημμένος εναντίον τους; Πάντα σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, μια και προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν και πιστοί, και άπιστοι άνθρωποι που είναι αμερόληπτοι, απλά ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτούς. Οπότε και οι «αποδείξεις» του κατά του θαύματος του Αγίου Φωτός, εντάσσονται μέσα στη γενική του ατζέντα να υποτιμήσει και ει δυνατόν, να εξευτελίσει την χριστιανική πίστη σε κάθε τομέα, και για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα εθελοτυφλεί σε όλα όσα του χαλάνε τη σούπα.

Δια ταύτα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι και ο ίδιος και οι «έρευνές» του είναι αναξιόπιστες, κοινώς για τα πανηγύρια.

Γ΄Σχετικά με τις «αστραπές»

Κωνσταντίνε, γράφεις «η σκόνη φωσφόρου προκαλεί αστραπές». Τέτοιον ισχυρισμό δεν κάνει ούτε καν ο Καλόπουλος! Πού άκουσες εσύ, πού είδες γραμμένο ότι «η σκόνη φωσφόρου προκαλεί αστραπές»; Σε παρακαλώ να μου το υποδείξεις. Επίσης, να μου δείξεις με στοιχεία ποιοί είναι αυτοί που σκορπίζουν σκόνη φωσφόρου μέσα στον Πανάγιο Τάφο, πάνω από τα κεφάλια ανθρώπων που από τέτοιες ενέργειες κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί. Υποθέτω, ότι για να γράφεις κάτι τόσο σοβαρό που κανένας άλλος δεν το λέει, πρέπει να το έχεις δει με τα μάτια σου, ίσως και να το έχεις καταγράψει σε κάποιο βίντεο ή έστω φωτογραφία. Οπότε μην αργείς να παρουσιάσεις τις αποδείξεις. Θα μπορούσε και ο κ. Καλόπουλος να τις παρουσιάσει, καθώς έχει και πρόσβαση στα ΜΜΕ (εμφανίζεται στην τηλεόραση ανελλιπως με τις «αποκαλύψεις» του κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα). 🙂

Οι «αστραπές» στον Πανάγιο Τάφο έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: πολλές φορές ξεκινούν από χαμηλά και ανεβαίνουν ψηλά, ενώ συχνά έχουν σχήμα σφαιρικό, σαν μπάλες φωτός, που περνούν ανάμεσα από τον κόσμο χωρίς να τον καίνε και ανάβουν τα κεριά του. Τέτοια φαινόμενα θυμίζουν αυτά που στην Φυσική ονομάζονται «σφαιρικοί κεραυνοί» και ακόμη εξετάζονται από την Επιστήμη, και απ’ όσο ξέρω δεν μπορούν να αναπαραχθούν τεχνητά με… σκόνες, ενώ κάποιοι που προσπάθησαν με άλλες μεθόδους να τα αναπαράγουν κεραυνοβολήθηκαν κιόλας. (Βλ. http://www.physics4u.gr/faq/lightningball.html) Γενικά, οι σφαιρικοί κεραυνοί δεν υπάρχει περίπτωση να μην βλάψουν όποιον βρεθεί κοντά τους, ενώ συνοδεύονται από αίσθηση θερμότητας και «χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά … σαν τη μυρωδιά του όζοντος, του καιγόμενου θείου ή του νιτρικού οξέος» που ποτέ δεν αναφέρεται από τους παριστάμενους στον Πανάγιο Τάφο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι αστραπές είναι τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών. Παρότι κάποιες λάμψεις μπορούν να εξηγηθούν έτσι, δεν μπορούν να εξηγηθούν με αυτό τον τρόπο οι σφαίρες που περνούν ανάμεσα στον κόσμο και πάνε ψηλά ή σκάνε σε κολώνες και ανάβουν κεριά, ή το λευκό φως που συγκεντρώνεται αισθητά σε κάποια σημεία αφήνοντας τα υπόλοιπα σκοτεινά (σε αντίθεση με τα φλας που θα έπρεπε να φωτίσουν ισομερώς όλο τον χώρο).

Οπότε, ούτε η εξήγηση του σφαιρικού κεραυνού, ούτε η εξήγηση των φωτογραφικών φλας, ούτε βέβαια και η εξήγηση της… σκόνης φωσφόρου ικανοποιούν όσον αφορά την ταυτότητα των αστραπών και φωτεινών σφαιρών μέσα στον Πανάγιο Τάφο. Για κάτι άλλο πρόκειται.

Ας δούμε τώρα,μέρες που είναι, και κάποια γεγονότα από την Παλαιά Διαθήκη.
Για πολλά από τα θαύματα που επιτέλεσε ο Μωυσής μπροστά στον Φαραώ, ώστε να αφήσει να φύγουν οι Ισραηλίτες από την Αίγυπτο, οι μάγοι του παλατιού του έκαναν παρόμοια στη συνέχεια. (Για παράδειγμα στο Έξοδος 7:19-21 Το ποτάμι μετατρέπεται σε αίμα, στο Έξοδος 8:5-6 η Αίγυπτος γεμίζει βατράχια κτλ.) Το ότι κάποιοι μπόρεσαν με κάποιους τρόπους να παράγουν παρόμοια αποτελέσματα, δεν σημαίνει ότι τα θαύματα του Μωυσή δεν ήταν γνήσια, δεν προέρχονταν δηλ. από τον αληθινό Θεό. Σημαίνει μόνο ότι αυτοί οι κάποιοι μπόρεσαν να παράγουν παρόμοια αποτελέσματα με κάποια από τα θαύματα – και όχι με όλα.

Αυτά, και καλή Ανάσταση αγαπητέ Κωνσταντίνε.

4. Άντε_πάλι - Απρίλιος 17, 2009

Στα κόλπα του κου Καλόπουλου περί αυτανάφλεξης, ασφαλώς απαντάνε οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων. Για να αναιρέσει κάποιος το γεγονός, θα πρέπει να αναπαράγει όχι μόνο τις αναφλέξεις των κεριών, αλλά να επαναλάβει τις λάμψεις, τις φωτεινές νεφέλες, τις μπάλες φωτιάς. Κακώς ο κος Καλόπουλος ασχολείται με το …τσακμάκι του Πατριάρχη. Έχει πολύ δουλειά ακόμη για να επαναλάβει όλα τα φαινόμενα, και ίσως επειδή το γνωρίζει, επιμένει στο μόνο που μπορεί στο περίπου να μας δείξει.

Αλλά λέω στο «ΠΕΡΙΠΟΥ», γιατί τα αναπάντητα ερωτήματα είναι δεκάδες. Ένας «ταλαίπωρος» προσκυνητής, είδε κι απόειδε να λέει ότι ο Καλόπουλος έχει φτιάξει θεωρία-σουρωτήρι, και αποφάσισε να γράψει σε ένα βιβλίο μερικές σκέψεις του.

Σεβόμενος τον κόπο του, παραθέτω ελάχιστα από όσα γράφει στο βιβλίο του:

Κόκορης Θ. Δημήτριος, ‘Άγιο Φως’, Αθήναι 2008, σσ. 18-20:

———————
«Λένε, ότι άτομα μεμυημένα, τεχνηέντως αλοίφουν το φυτίλι των κεριών με φωσφορούχες ύλες οι οποίες κάποια στιγμή αυταναφλέγονται. Πράγματι ο φωσφόρος όταν εκτεθεί στον αέρα και ερχόμενος σε επαφή με το οξυγόνο αναφλέγεται.

Όμως γενώνται προβληματισμοί και ερωτήματα, όπως:

1) Πόσος χρόνος χρειάζεται για ν’ αναφλεγή ο φωσφόρος ερχόμενος σε επαφή με το οξυγόνο;

Είναι γνωστό ότι απαιτείται ελάχιστος χρόνος, ίσως μερικών λεπτών, όχι ωρών. Αλλά ας τους κάνουμε την χάρη να δεχθούμε χρόνο 1-2 ωρών.

Οι χριστιανοί αγοράζουν την δέσμη των 33 κεριών πολλές ώρες, μερικές φορές και αρκετές ήμερες πριν, από τους εμπόρους της αγοράς των Ιεροσολύμων. Παραμένουν μέσα στο Ναό της Αναστάσεως ή και έξω από αυτόν πολλές φορές από το βράδυ της Μ. Παρασκευής, και περιμένουν το Άγιο Φως το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι τα κεριά εμποτισμένα με φωσφόρο πρέπει να αυταναφλεγούν πριν την ώρα αφής του Αγίου Φωτός.

2) Πως η αυτανάφλεξη γίνεται μόνο μέσα στον ιερό χώρο και κατά την διάρκεια της τελετής και όχι πριν ή μετά; Τέτοιος συγχρονισμός; Αν επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια, θα έπρεπε να είχαμε άκαιρες και πρόωρες η μεταχρονισμένες αναφλέξεις και μέσα στον ναό και έξω στον προαύλειο χώρο όπου συνωστίζονται πολλά τα πλήθη των χριστιανών, ορθοδόξων και ετεροδόξων, Αρμενίων, Κοπτών, Συριανών, άλλων θρησκευμάτων και τουριστών, και Εβραίων αστυνομικών.

3) Η προμήθεια των κεριών γίνεται είτε σε υπαίθριους χώρους, είτε σε καταστήματα, που έχουν το εμπόρευμα εκτεθιμένο στους αέρηδες, από έμπορους όχι χριστιανούς-συνωμότες, αλλά πολλές φορές Μουσουλμάνους Άραβες της Ιερουσαλήμ. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να βρίσκονται σε συνεννόηση και σύμπραξη με τους διενεργούντες την απάτη.

Και πως ως τώρα δεν βρέθηκε κάποιος πωλητής να καταγγείλει την σκευωρία και απάτη;

Και πως και πότε και ποιος εμποτίζει τα κεριά με φωσφόρο; Αν αυτό το κάνει ο πωλητής, θα πρέπει να το κάνει αρκετό χρόνο πριν για να έχει τα κεριά έτοιμα ώστε πουλώντας τα να εξαπατήσει τους αγοραστάς και να μην αντιληφθούν την συμπαιγνία. Αν τα εμποτίζει πολύ χρόνο πριν και αυτά είναι εκτεθιμένα στον πάγκο του εμπόρου πως δεν αυταναφλέγονται;

4) Μήπως οι γριούλες οι ερχόμενες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Ρουμανία περιβρέχουν τα κεριά με φωσφόρο; Και ενώ είναι μάρτυρες του φαινομένου εξαπατούν και εξαπατώνται; Και πως ως τώρα όλες αυτές οι χιλιάδες των ηλικιωμένων προσκυνητριών κρατούν ζηλότυπα επτασφράγιστο το ένοχο μυστικό και δεν το έχουν αποκαλύψει έστω και από αφελή συμπεριφορά;»
———————

Αυτές είναι μερικές από τις απορίες ενός επισκέπτη και αυτόπτη μάρτυρα, τις περισσότερες από τις οποίες ουδέποτε έχουμε δει να τις απαντά ή έστω, να τις απαντά πειστικά ο κος Καλόπουλος.

Οπότε…Καλό Πάσχα και από εμένα.

5. Ανώνυμος - Απρίλιος 17, 2009

Για κάποιον που εχει 5 γνώσεις είναι γελοία τα επιχειρήματα κατά του Αγίου Φωτός! Άκου «ο φώσφορος δημιουργεί αστραπές»! Το ότι ο φώσφορος παράγει δηλητηριώδεις καπνούς το ξέρουν;; Πώς τόσα χρόνια και με τόσες αστραπές δεν δηλητηριάζονται όλοι αυτοί στον Πανάγιο Τάφο -ένα κλειστό χώρο! – αν τις αστραπές «τις δημιουργεί ο φώσφορος»;

Τι μαβλακίες θα δούμε ακόμα μέρες που είναι…

6. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 17, 2009

Ωραία απάντηση exp… θα τη βάλω ως ανάρτηση και στο δικό μου μπλογκ… γιατί κι εγώ τεμπέλης έχω γίνει τελευταία…

Πήγαινα να γράψω κάτι για τη «Λόλα» το σήριαλ του ΑΝΤ1… Όλο κοροϊδία απέναντι στο Χριστιανισμό είναι… Αλλά αυτό είναι πολύ καλύτερο για θέμα…

Βρε συ «Κωνσταντίνε»… Πολύ υπέρ του Θεανθρώπου είσαι βρε παιδί μου… Δε φτάνει που έχεις συνδέσει το όνομά σου με το βίντεο με τον Καλόπουλο… Μετά κάνεις και ειδικό ποστ με τον ίδιο δεσμό μη μας ξεφύγει και δεν το δούμε…

Γεμίσαμε τρολ…

7. Ανώνυμος - Απρίλιος 17, 2009

Μ’ αυτό το άρθρο μπήκες στο «top10» των άρθρων του wordpress
http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=el

Τώρα είσαι στο νούμερο 5!

8. Mr.apisteutos - Απρίλιος 17, 2009

M’αρέσουν οι Σοβαροί επιστήμονες. Καλόπουλος….

Κατεβάστε να διαβάσετε κριτική στο βιβλίο του «Το Μεγάλο Ψέμα», η οποία (κριτική) δείχνει ποσο ΑΣΧΕΤΟΣ είναι ο άνθρωπος, απο κάθε πλευρά:
http://www.apologitis.com/gr/keimena/APANTHSH_STO_BIBLIO_TO_MEGALO_CEMA_M_KALOPOYLOY.zip

Να χαρώ επιστημοσύνη!!

9. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 17, 2009

@Άντε_πάλι πολύ ωραίο το βιβλίο που παραθέτεις… Δεν το ήξερα ότι υπάρχει… Θα βάλω κι αυτά που γράφεις στο άρθρο μου αν δε σε πειράζει…

Στο προηγούμενο σχόλιο δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα… Σβήσε to expaganus

10. expaganus - Απρίλιος 17, 2009

@Άντε_πάλι ούτε κι εγώ γνώριζα αυτό το βιβλίο, ευχαριστώ.

Γενικά ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή, και τον Mr.apisteutos που δίνει λινκ γα άλλο ένα κείμενο την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα.

@Νίκο Μετανοείτε, γράψε ό,τι θέλεις από εδώ, φτάνει να βάλεις την πηγή. Κι εγώ το συνηθίζω να δανείζομαι γενικώς, οπότε πώς να σου απαγορέψω; Πάντως να ξέρεις ότι κι εγώ θα χρησιμοποιήσω όλα αυτά για να ανεβάσω άρθρο στο site μου, που τό ‘χω παρατημένο.

@Ανώνυμε, έλεγξα το “top10″ των άρθρων του wordpress και πράγματι αυτό το άρθρο ήταν στο Νο 4. Δε βαριέσαι όμως… Εφήμερες θέσεις που έρχονται και παρέρχονται… Σήμερα είναι μια δική μου δημοσίευση αύριο μια δική σου… Εξάλλου, τη δουλειά την έκανε η ΟΟΔΕ, εγώ απλώς αναδημοσίευσα το βίντεό τους.

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση, μια κι ετοιμάζομαι να φύγω κι εγώ. Θα τα ξαναπούμε!

11. Tomaras - Απρίλιος 17, 2009

Ώστε έχεις και μακριά μαλλιά… Ατιμούτσικο!
Χωρίς πλάκα, πολύ καλό το βίντεο και τα σχόλια. Οι άθεοι/παγανιστές και τέτοιοι είναι ικανοί να πιστέψουν στη μεγαλύτερη βλακεία φτάνει ν’ αρνηθούν ένα χριστιανικό θαύμα!

Άκου κεριά βουτηγμένα σε φωσφόρο… Ολοκαύτωμα θα είχε γίνει εκεί μέσα αν ήτανε αλήθεια αυτά.

12. Tomaras - Απρίλιος 17, 2009

Υπόψη ότι μόλις τσέκαρα τα τοπ ποστς και είσαι στο νούμερο 2! Μεγάλε!

13. Ανώνυμος - Απρίλιος 17, 2009

Στα τοπ μπλογκς όμως είναι μόλις στο Νο 30. Στο Νο 24 είδα το «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ», στο 17 το
«O.O.Δ.E. – blog (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Ερευνας)» και στο 4 το «Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)»

14. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 17, 2009
15. Garon - Απρίλιος 17, 2009

Καλώς σας βρίσκω!

Είμαι μέλος σε ένα φόρουμ όπου κάποιος έβαλε μια πολύ ωραία τοποθέτηση. Τη μεταφέρω εδώ (όπως μεταφέρω κι εκεί τις δικές σας)

«Για όσους λένε για χρήση φωσφόρου κατά την άφη του Αγίου Φωτός διαβάστε ένα ιστορικό το οποίο αναφέρεται στις πρώτες μαρτυρίες…Γύρω στον 9ο αιώνα αρχίζει να παρουσιάζεται από προσκυνητές το εν λόγω φως ως θαύμα, ως θεόπεμπτο δώρο που «κατέρχεται ουρανόθεν στον Άγιο Τάφο». Μια ακόμη μαρτυρία, από τις πρώτες που αποδίδουν υπερφυσικό χαρακτήρα στο άναμμα του Αγίου Φωτός ήταν αυτή του Γάλλου Βερνάρδου (Bernardus Monachus), Καθολικού μισιονάριου και μοναχού, ο οποίος έκανε προσκυνηματικό ταξίδι στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη μεταξύ του 865 έως το 870 μ.Χ. και αποδίδει σε άγγελο τη μετάδοση του φωτός στον Πατριάρχη. Στην καταγραφή του προσκυνηματικού ταξιδιού του αναφέρει…»Αλλά είναι άξιο λόγου αυτό που συμβαίνει το Άγιο Σάββατο, κατά την Πασχαλινή Αγρυπνία. Το πρωί η λειτουργία ξεκινάει σε αυτόν τον Ναό [του Τάφου του Κυρίου]. Κατόπιν, όταν τελειώσει αρχίζουν να ψάλουν το Κύριε Ελέησον μέχρις ότου ένας άγγελος έρθει και ανάψει το φως στα λυχνάρια που κρέμονται πάνω από τον τάφο. Ο πατριάρχης μεταδίδει από το φως στους επισκόπους και τον υπόλοιπο λαό, και ο καθένας έχει φως εκεί όπου στέκεται» . . . περοσσότερα στην σελίδα …
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CE%A6%CF%89%CF%82#.CE.99.CF.83.CF.84.CE.BF.CF.81.CE.B9.CE.BA.CF.8C_.CF.84.CF.89.CE.BD_.CE.BC.CE.B1.CF.81.CF.84.CF.85.CF.81.CE.B9.CF.8E.CE.BD_.CF.80.CE.B5.CF.81.CE.AF_.CE.B8.CE.B1.CF.85.CE.BC.CE.B1.CF.84.CE.BF.CF.85.CF.81.CE.B3.CE.B9.CE.BA.CE.AE.CF.82_.CF.80.CF.81.CE.BF.CE.AD.CE.BB.CE.B5.CF.85.CF.83.CE.B7.CF.82

Τώρα αφού διαβάσατε για το Άγιο Φώς , διαβάστε παρακάτω και για την ανακάλυψη του φωσφόρου ….Ανακαλύφθηκε το 1669 από τον αλχημιστή Μπραντ που αναζητώντας την φιλοσοφική λίθο έλαβε δια ξηράς απόσταξης από υπολείμματα ούρων, μια ουσία η οποία παρουσίαζε την περίεργη ιδιότητα να εκπέμπει φως στο σκοτάδι. Εξ αυτής ακριβώς της ιδιότητας την ονόμασε (φως+φέρον) φωσφόρο.
Αυτόν τον πρωτογενή τρόπο παρασκευής προσπάθησε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι που δεν άντεξε και ο ίδιος ο Μπραντ το εκμυστηρεύθηκε στον Κραφτ όπου και εκείνος με την σειρά του τελικά επέδειξε το «περίεργο» αυτό στοιχείο στην Αυλή του Βασιλέως της Αγγλίας Κάρολου τον Β΄ το 1677.
Παράλληλα όμως και ο Κούνκελ εργαζόμενος ανεξάρτητα παρήγαγε ίδια ουσία το 1676, ενώ ο μέγας Άγγλος φυσικός και χημικός Μπόυλ μελέτησε τη νέα αυτή φωτοβόλο ουσία την οποία και ονόμασε noctiluca. Έτσι το σύνηθες πλέον όνομα που καθιερώθηκε τότε για το στοιχείο αυτό ήταν ο αγγλικός φωσφόρος ή φωσφόρος του Μπόυλ σε διάκριση από τον φωσφόρο της Μπολόνιας ή Βολωνίας που ήταν θειούχο βάριο με κάποιες άλλες προσμίξεις που εξέπεμπε όμως φως μόνο μετά από έκθεση στον Ήλιο.
Ένα αιώνα αργότερα το 1770 ο Γκαν ανακάλυψε ότι το κυριότερο στοιχείο των οστών είναι το φωσφορικό ασβέστιο και ο Σέελε εξ αυτού καταφέρνει το 1777 να καρασκευάσει φωσφόρο από την τέφρα οστών. Το ίδιο δε έτος ο Λαβουαζιέ διαπιστώνει και την πραγματική φύση του φωσφόρου ως χημικό στοιχείο όπου και μελέτησε τις ιδιότητές του.Aν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τον φώσφορο εδω…http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%83%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82

ΠΗΓΗ…Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδια ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ

Τώρα πείτε μας λοιπόν τι χημικό χρησημοποιούσαν οι εκάστοτε Πατριάρχες για να ανάψουν οι λαμπάδες πριν το 1669? Ούτε σπίρτα ούτε αναπτήρες υπηρχαν τότε και βεβαίως ούτε φώσφορος.
Τώρα πλάκα θα έχει να μας πείτε ότι τον φωσφορο τον είχαν ανακαλύψει τον 9ο αιώνα οι παπάδες και το κρύβαν τόσα χρόνια…»

16. Βασίλης - Απρίλιος 17, 2009

Καλά όλα αυτά, αλλά τι είναι οι «άορνοι τόποι»;

17. Βασίλης - Απρίλιος 18, 2009

Από την εισαγωγή του βιβλίου του Φίλου, που βρήκα στο λινκ του σχολίου 8:

«Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που, ακόμα κι αυτή η λιγοστή βιβλιογραφία του, όχι μόνον είναι γεμάτη από ορθογραφικά λάθη κλπ, αλλά παρατίθεται και με ελλειπή ή και λανθασμένα στοιχεία, τόσο σχετικά με τους Έλληνες όσο και με τους ξένους συγγραφείς.
Να δύο πρόχειρα παραδείγματα παράθεσης βιβλιογραφίας από τη σελίδα 7, του βιβλίου του κ. Κ.:
• «Ευσέβιος, ευαγγελικής (sic) περικοπή (σελ. 47)».
Στο σημείο αυτό θα παρατηρήσει κανείς αμέσως ότι, ο Ευσέβιος δεν δίνεται καν στη βιβλιογραφία του, και ο κάθε απλός αναγνώστης, αν δεν είναι ειδικός, δεν είναι και σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο Ευσέβιος. Έπειτα, για ποια έκδοση ή για ποιον τόμο κλπ πρόκειται, ώστε να πάει ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης στη 47η σελίδα που αναφέρεται εκεί και αν ελέγξει την ακρίβεια της πληροφορίας;
• «Ερμητικά κείμενα, Walter Skott (sic) IV σελ. 195-197».
Εκτός το ότι ο Scott γράφεται με «c» και όχι με «k», κάτι το οποίο ο κ.Κ. επαναλαμβάνει λανθασμένα διαρκώς μέσα στο βιβλίο του, – το ίδιο λανθασμένα τον παραθέτει και στη βιβλιογραφία του -, δεν λέει ακόμα για ποια έκδοση πρόκειται. Πρέπει να συμπεράνει ο αναγνώστης (!) ότι ίσως αφορά την έκδοση που παραθέτει στη βιβλιογραφία του, στο τέλος του βιβλίου. Αλλά, πάντως, για ποιον από τους δύο τόμους πρόκειται; Δεν λέει κουβέντα.
6. Πολλές φορές βάζει σε εισαγωγικά ορισμένες περικοπές κάποιου βιβλίου ή συγγραφέα, αλλά τι ωφελεί τον αναγνώστη αν δεν παραθέσει και τη σχετική σελίδα; Ο αναγνώστης μένει στο σημείο αυτό εντελώς ξεκρέμαστος και δεν μπορεί να ελέγξει κατά πόσον τα όσα ο κ. Κ. Ισχυρίζεται είναι ή δεν είναι σωστά. Στην περίπτωση αυτή, αν ο αναγνώστης είναι σοβαρός, δεν θα συνεχίσει το διάβασμα του βιβλίου του κ. Κ., αλλά θα το βάλει στην άκρη, ως αναξιόπιστο. Και καλά θα κάνει. Και, σίγουρα, έτσι θα έχουν κάνει πολλοί. Δείτε τα δύο ενδεικτικά παραδείγματα που ακολουθούν, και τα οποία, νομίζουμε, μιλούν από μόνα τους;
(α) Στη σελίδα 33 του βιβλίου του, ο κ. Κ. παραθέτει μια παραπομπή από τον ογκώδη, Ζ’ τόμο της Εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ, (σημειωτέον ο Ζ’ αυτός τόμος περιέχει 1623 σελίδες). Εντούτοις, ο κ. Κ. δεν δίνει τον αριθμό της σελίδας, ώστε, αν θελήσει κανείς, να μπορέσει να αναζητήσει την πληροφορία! Για ποιον λόγο, άραγε; Προφανώς, είτε γράφει πρόχειρα και επιπόλαια είτε περιφρονεί τον αναγνώστη είτε επειδή πιστεύει πως ό,τι γράφει αυτός, πρέπει να είναι και αποδεκτό! Διαβάζοντας, όμως, κανείς το βιβλίο του κ. Κ. διαπιστώνει εύκολα πως ο συγγραφέας του κυριαρχείται, δυστυχώς, από ένα τέτοιο πνεύμα αυτοπεποίθησης, από την αρχή μέχρι το τέλος, ότι, δηλαδή, αυτός, και μόνον αυτός, γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα από κάθε άλλον, ΟΛΟΙ δε οι άλλοι πρέπει να αποδεχθούν τις θέσεις του!»

8. Καθώς διαβάζει κανείς το βιβλίο του κ. Κ.
(α) αποκομίζει την εντύπωση ότι ο συγγραφέας του έχει ενθουσιαστεί – και προφανώς παρασυρθεί – από κάποια βιβλία παρόμοιας κατηγορίας, τα οποία έπεσαν στα χέρια του και τα έχει διαβάσει• μερικά απ’ αυτά τα δίνει στη βιβλιογραφία του, αλλά τα αποκρύπτει – αλλά, γιατί; – αναγκάζοντας έτσι τον αναγνώστη να μαντέψει τις κρυφές πηγές του, τις οποίες ο κ. Κ. «ερμητικά» δεν φανερώνει. Πολλές από τις πηγές αυτές, όμως δεν μπορούν να κρυφτούν.
(β) Εκείνο, πάντως, που δεν κατάλαβε ο κ. Κ. είναι ότι οι ιδέες αυτές δεν είναι δικές του, όπως επανειλημμένα ισχυρίζεται, αλλ’ έχουν μακρά προϊστορία. Έχουν ξεκινήσει εδώ και 200 περίπου χρόνια στην Ευρώπη, με κεντρική αιχμή του δόρατος να χτυπήσουν τη Βίβλο, τα πρόσωπα της Βίβλου και, βέβαια, και κυρίως, τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ο τρόπος που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό ήταν να χτυπήσουν την αξιοπιστία των κειμένων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, ώστε να γκρεμιστούν τα θεμέλια της πίστης στη συνείδηση των αναγνωστών.
(γ) Όμως, ο κ. Κ. όφειλε να γνωρίζει ότι οι θέσεις αυτές είναι ήδη – προ πολλού μάλιστα – ξεπερασμένες και έχουν μπει στο ράφι. Έχουν πάρει, κατ’ επανάληψη, τρανταχτές, θεμελιωμένες και επιστημονικές απαντήσεις. Τώρα δε, ο κ. Κ. αυτά, «τα αποφόρια της Ευρώπης», τα φέρνει – με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση – και στην Ελλάδα!!!
(δ) Είναι κρίμα ότι ο κ. Κ. παρασύρθηκε από τέτοια βιβλία ταπεινής προπαγάνδας, και νόμισε ότι «κομίζει γλαύκα εις Αθήνας»!
(ε) Όμως, η συγγραφή του βιβλίου του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, δείχνει και τούτο, ότι ο κ. Κ. αγνοεί παντελώς την απέραντη βιβλιογραφία, μερικά δείγματά της θα δώσουμε πιο κάτω, η οποία αντικρούει τις θέσεις του και καταρρίπτει συθέμελα αυτούς τους χάρτινους «πύργους», οι οποίοι, για τους ειδήμονες, έχουν ήδη καταρρεύσει σαν τσακισμένα τραπουλόχαρτα, και βρίσκονται από καιρό τώρα σωριασμένοι κατάχαμα. Και το περίεργο είναι ότι κανένα από τα μυριάδες αυτά βιβλία, που αποκαλύπτουν την απάτη και το ψέμα στις θέσεις του κ. Κ. δεν παρατίθεται στη βιβλιογραφία του! Εκτός και αν – και τούτο είναι ακόμα χειρότερο – τα γνωρίζει, και σκόπιμα τα αποκρύπτει και τα παρασιωπά!!!
9. Χάρη μάλιστα στην άγνοιά του (;) αυτή, ο κ. Κ. ισχυρίζεται ότι είναι τάχα και πρωτοπόρος στον Ελληνικό χώρο με όσα γράφει στο βιβλίο του, παρόλο ότι είναι φανερό – αλλά και γνωστό – ότι τέτοιες και παρόμοιες θέσεις προέρχονται από ξένα δάνεια, κυρίως δε, από ξένους συγγραφείς.
10. Σε βασικά σημεία του βιβλίου του, για τα οποία και θριαμβολογεί, δεν κάνει καν τον κόπο να τα ελέγξει με άλλες πηγές, – τις οποίες ή τις αγνοεί ή τις αποκρύπτει επιμελώς – και τάχα δεν αμφισβητούνται! Ελάτε, όμως, που υπάρχει για όλα αυτά τεράστια αμφισβήτηση, όχι από απλά και ανεύθυνα βιβλία, από τα οποία κυκλοφορούν σήμερα πάρα πολλά, αλλά από σοβαρούς επιστήμονες, που είναι αυθεντίες στον τομέα τους.»

Πάει… Τον χάσαμε τον «ερευνητή» πατριώτη…

18. egolpion - Απρίλιος 18, 2009

Ο Καλόπουλος είναι «μανούλα» στις «δημιουργίες» σεναρίων σαν πρωην μαρτυρας της Σκοπιάς.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

19. Βασίλης - Απρίλιος 18, 2009

Και μάρτυρας της Σκοπιάς; Όλα τα κακά έχει ο άνθρωπος!
Τελικά, θα μου απαντήσει κανείς;

20. ΑΛΑΣΤΩΡ - Απρίλιος 18, 2009

Οι άορνοι τόποι, είναι οι τόποι όπου οι ένδοξοι αρχαίοι ημών πρόγονοι έχιζαν τους ναούς τους.

Άφηναν περιστέρια να πετάξουν πάνω απο το σημείο που ήθελαν να χτίσουν ναό. Τα περιστέρια προσανατολίζονται με το γήινο μαγνητικό πεδίο και ειδικότερα με τον βορρά. Σε μερος με έντονο τοπικο πεδιο (κομβοι ηαρτμαν) τα περιστέρια δεν μπορουν να προσανατολιστουν γιατι χανουν το μαγνητικό βορρά, Εκει που τα περιστερια χάνονταν η έφευγαν μακρυα, οι αρχαιοι εχτιζαν ιερα.

Δείτε για τη σοφία των προγόνων μας, που είχαν ανακαλύψει τους κόμβους πριν από τον Χάρτμαν!
http://www.esoterica.gr/articles/occult/hartmann_lns/hartmann.htm

Μπορεί και στον χριστιανικό ναό της Αναστάσεως να έχουμε τέτοιο κόμβο, γιατί εκεί υπήρχε αρχαίος ναός.Ίσως αυτός ο κόμβος ευθύνεται για τα παραφυσικά φαινόμενα.

21. harisheiz - Απρίλιος 18, 2009

Tο να δεχθούμε ως «αληθή» την μια από τις εκδοχές των δυο πλευρών (αυτήν της κριτικής Καλόπουλου ή αυτή του Αγίου Θαύματος) είναι ένα μάλλον τεχνητό και όχι πραγματικό δίλημμα. Το ότι ο Καλόπουλος έχει την τεχνογνωσία να ανάβει κεριά με χρονική καθυστέρηση δεν αποδεικνύει αυτόματα ότι αυτή είναι και εξήγηση και ότι δεν πρόκειται για θαύμα. Επίσης το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για θαύμα δεν καταργεί αυτόματα την πιθανότητα να υπάρχει Θεός. Αντίστοιχα βεβαίως το ότι δεν ξέρουμε πώς και γιατί ανάβουν τα κεριά δεν αποδεικνύει αυτόματα την ύπαρξη και πολύ περισσότερο την παρουσία κάποιου Θεού στον χώρο, πόσο μάλλον ενός συγκεκριμένου Θεού.

Κάποιοι το πιστεύουν επειδή έτσι θέλουν και αισθάνονται και αυτό δεν έχει τίποτα κακό. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν εμφανώς αποζητούν και επιδιώκουν την πίστη και των υπολοίπων συχνά με τρόπους που δεν συνάδουν λογικά με αυτό που πιστεύουν (ειλικρίνια, αγάπη κλπ.). Δυστυχώς αυτό που έχει αποδειχθεί ιστορικά είναι ότι οι εκκλησίες δεν υπήρξαν και οι πιο πιστοί υπηρέτες αυτών που πρέσβευαν και πρεσβεύουν για τα περί «Αλήθειας». Στον δρόμο για την αναζήτησης της αλήθειας (με μικρό α) η θρησκεία δεν λειτούργησε σαν συνοδοιπόρος αλλά μάλλον το ανάποδο με τα γνωστά αποτελέσματα (μεσαίωνας, «κι όμως κινείται» κλπ.). Αυτό δεν είναι παρά η παρενέργεια μιας πίστης που υπερέχει της ανάγκης για κατανόηση και ερμηνεία των φαινομένων ως τέτοια, ως φαινόμενα.

Δεν αποδίδω κάτι τέτοιο σε εσάς και ας μην παρεξηγηθώ. Αυτό που λέω όμως είναι ότι προτιμώ να εξακολουθήσω να στέκομαι κριτικά γιατί από αυτά που είδα δεν έχω πεισθεί για το ποια είναι η αλήθεια πίσω από το συγκεκριμένο φαινόμενο… Η κουβέντα για την «Αλήθεια» ενός/του Θεού είναι μια άλλη κουβέντα και μάλιστα διαρκής.

Εύχομαι ειλικρινά καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους…

Παραθέτω μια επιπλέον κριτική http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire

22. mr.apisteutos - Απρίλιος 18, 2009

ο «αρχαίος ναός» χτίστηκε απο παγανιστές για να εξαφανίσουν τον Τάφο του Χριστού. Κατόπιν γκρεμίστηκε. Οσο για τους κόμβους σας….γελια! το ότι συμβαίνει την (κινητή) ημερομηνία του Πάσχα, το ότι ανάβει τις λαμπάδες των πιστών ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (και όχι παγανιστών η αιρετικών η μουσουλμάνων…) το ότι εχουμε θαύματα με Χριστιανικό υποβαθρο, προφανώς είναι σύμπτωση ε; . Τι άλλο γελοίο θα ακούσουμε πια! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και τα ειδωλα ΧΑΘΗΚΑΝ αδελφεεεε! 🙂 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Ο ΔΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΣΤΗ ! 🙂

23. episkeptis - Απρίλιος 18, 2009

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΔΩ,ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΟΔΕ,ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ,ΚΑΝΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΑΒΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ…

24. marabatzis - Απρίλιος 18, 2009

Aπο το http://www.tvxs.gr
Απόλυση εγκύου από την «Αλληλεγγύη»

Βρισκόμενη στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης της και στην τελευταία μέρα πριν λάβει την άδεια τοκετού της, ενημερώθηκε από το λογιστήριο ότι η συνεργασία της με τη ΜΚΟ λήγει. Η γυναίκα είναι ήδη μητέρα ενός παιδιού 3,5 ετών και έγκυος στο δεύτερο της παιδί.

Νομικά, η «Αλληλεγγύη» είναι καλυμμένη, καθώς η έγκυος αμειβόταν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Μια τέτοια αντίδραση, όμως, από τη ΜΚΟ της εκκλησίας, που διατείνεται στην ιστοσελίδα της ότι διαθέτει προγράμματα υποστήριξης ανέργων, για τα οποία μάλιστα χρηματοδοτείται αδρά, κρίθηκε το λιγότερο απογοητευτική. Το πρόγραμμα της «Αλληλεγγύης» απευθύνεται σε ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και «γυναίκες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας». Χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση».

Σε ερώτηση της «Ελευθεροτυπίας» σχετικά με το θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ, Κώστας Δήμτσας, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

25. expaganus - Απρίλιος 19, 2009

Χριστός Ανέστη αγαπητοί φίλοι!

@Tomaras αυτό που απαγορεύεται στος Ιερούς Κανόνες για τους άντρες είναι να έχουν μαλλιά τόσο μακριά και μάλιστα περιποιημένα όπως οι γυναίκες, όχι να έχουν μαλλιά μακριά γενικά. Το ζητούμενο είναι η αποφυγή της κοκεταρίας και εκθήλυνσης. Το κοντό μαλλί δεν είναι κάποιο ιδανικό του Χριστιανισμού, είναι βασικά χαρακτηριστικό των Ρωμαίων πολεμιστών, και βασίζεται σε λόγους πρακτικούς κι αυτό (να ξεφορτώνονται εύκολα τις ψείρες, να μην τους τραβούν οι αντίπαλοι απ’ τις κοτσίδες όπως τους βαρβάρους κτλ). Ο Ιωάννης ο Χρυστόστομος συμβουλεύει σε κάποιες περιπτώσεις τους γονείς να κοντοκουρεύουν τα αγοράκια, κι αυτό για να μην είναι ελκυστικά για τους παιδεραστές της εποχής που κυνηγούσαν τα αγοράκια με μπούκλες. Παράλληλα όμως, ο ίδιος ο Χριστός, πολλοί απόστολοι, αρκετοί άγιοι, και άφθονοι εκπρόσωποι «χριστιανικής κουλτούρας» όπως π.χ. «Βυζαντινοί» αυτοκράτορες, απεικονίζονται με μαλλιά τουλάχιστον ημίμακρα, αλλά οπωσδήποτε καθόλου γυναικεία.
Το μακρύ ή ημίμακρο μαλλί για τον άντρα δεν είναι πρόβλημα, αν δεν υπάρχει σ’ αυτή ναρκισσιστική προσκόλληση και φανατική ενασχόληση, και ασφαλώς αν δεν τον κάνει να μοιάζει με γυναίκα. Μην το παρακάνουμε με τις μαλλούρες αγαπητέ.

@Βασίλη το είδα το βιβλίο και έφριξα, έχει πολλά σαν αυτά που παραθέτεις. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που προσπερνούν αυτά και θεωρούν τα πονήματα του κ. Καλόπουλου αξιόπιστα… Ίσως επειδή συμβαδίζουν με την εμπάθειά τους.

@egolpion πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Θλιβερό. Τουλάχιστον να έφευγε από κει και να γινόταν πιο σοβαρός…

@ΑΛΑΣΤΩΡ μπορεί οι αρχαίοι μας πρόγονοι να είχαν πολλά χαρίσματα, αλλά δεν ήξεραν τον αληθινό Θεό. Όσο για το δικό μου σχόλιο για τους «άορνους τόπους», σε μια εκπομπή του Χαρδαβέλλα νομίζω, κάποιος από το παρεάκι των νεοπαγανιστών – ονόματα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε – ισχυριζόταν ότι δεν πετάνε πουλιά πάνω από την Ακρόπολη. Εγώ όμως έχω δει πουλιά εκεί, εκτός κι αν με γελάνε τα ματάκια μου… Σε αυτό αναφερόμουν και όχι στο αν υπάρχουν ή όχι μαγνητικοί κόμβοι κτλ.
Όσο για τον αρχαίο ναό, πράγματι ήταν μεταγενέστερος του χριστιανικού τόπου λατρείας όπως λέει ο mr.apisteutos πιο κάτω. Αν θέλεις λεπτομέρειες εδώ είμαστε.

@harisheiz δεν είναι κακό να αμφιβάλλεις για το φαινόμενο, αφού δεν το έχεις δει κι από κοντά. Το κακό είναι να εμφανίζεται ο Καλόπουλος και να μας διαβεβαιώνει – εξ αποστάσεως – ότι ξέρει πώς γίνεται και ότι είναι απάτη, παραθεωρώντας όλα τα στοιχεία που παρατέθηκαν πιο πάνω.

@Επισκέπτη πολλές ευχές και σ’εσένα!

@marabatzis κάτι τέτοια νέα είναι τρομερά, ειδικά αν η γυναίκα ήταν συνεπής στην εργασία της και δεν προκάλεσε την απόλυσή της με κάποιο τρόπο. Η λογική λέει ότι δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, γιατί αν υπήρχε ο Δήμτσας θα έλεγε κάτι για να αιτιολογήσει την απόλυση. Βέβαια αυτό είναι ένα δικό μου συμπέρασμα και τίποτ’ άλλο, καλά θα είναι να μάθουμε κι άλλα επί του θέματος.
Δυστυχώς, στις μέρες μας δεν λείπει η υποκρισία – ποτέ δεν έλειπε άλλωστε, εκδηλώνεται από καταβολής κόσμου και δεν έχω αμφιβολία ότι μέχρι τη συντέλεια θα την τρώμε στη μάπα. Οπότε ας αφήσουμε τους υποκριτές να τακτοποιηθούν από τον Κύριο κι ας κάνουμε κάτι πρακτικό, εκτός από την προσευχή για την οποία έτσι κι αλλιώς έχουμε καθήκον: Έχεις καθόλου στοιχεία της απολυμένης; Καλό θα ήταν να μπορούμε να δράσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, με τηλεφωνήματα, e-mail, επιστολές προς την οργάνωση, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για ενίσχυση της μητέρας κ.τ.λ..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ.

26. Ανώνυμος - Απρίλιος 19, 2009

http://www.tvxs.gr/v9785
Υπάρχει εκεί κι άλλη φοβερή είδηση με άστεγη γυναίκα που γέννησε μόνη και βρέθηκε σε παγκάκι με το μωρό σε κατάσταση σοκ. Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;

27. manitari tou bounou - Απρίλιος 20, 2009

@ expaganus

Χρiστός ανέστη. (Για το πως το βιώνω κάπως, μπορείς να δεις το τελευταίο μου πσοτ)

Οι σχολιασμοί μου για το Άγιο Φως – και όχι μόνο – εδώ:

http://omadeon.wordpress.com/2009/04/19/christianity-religion-of-hate/

28. omadeon - Απρίλιος 20, 2009

Το πρόβλημα που εμφανίζεται εδώ είναι απλό, και είναι το εξής.
1) Βλέπω ΗΔΗ, δύο μέτρα και δύο σταθμά, κι αυτό δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ χριστιανικό.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να πιστέψουμε ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΤΟΜΑ ή ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (εξ ορισμού προκατειλλημένους) που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ καμμία σοβαρή επιστημονική έρευνα αλλά απλώς αναφέρουν και δείχνουν τις εμπειρίες τους,
και ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να απορρίψουμε σοβαρά επιστημονικά ευρήματα επειδή αυτός που τα έκανε, είναι κι αυτός προκατειλλημένος.

2) Στις κατηγορίες κατά της αξιοπιστίας του Καλόπουλου, βλέπω ότι δεν τσιγκουνεύτηκε κανείς, ενώ ο άνθρωπος έδειξε πράματα που ισχύουν, δεν ΑΠΕΔΕΙΞΕ κιόλας ότι ισχύουν στον ίδιο τον Πανάγιο Τάφο. Ντάξει, τον λούσατε και τον αφορίσατε, κλπ. κλπ.
– αλλά το ΜΟΝΟ που μπορεί αμερόληπτος παρατηρητής να του καταλογίσει σαν ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ στοιχείο, είναι ότι δεν πήγε ο ίδιος εκεί αλλά έκανε κάποια πειράματα αλλού, καθώς και το ότι σίγουρα ΔΕΝ συμπαθεί καθόλου το Χριστιανισμό. Τουτέστιν, ντάξει, ΔΕΝ είναι αμερόληπτος. Μπορεί και να συχαινόταν την ταλαιπωρία του να πάει ο ίδιος εκεί, στα Ιεροσόλυμα.

Εγώ θα έλεγα
1) ΑΦΗΣΤΕ να μπουν ΣΟΒΑΡΟΙ επιστήμονες να ερευνήσουν, αφού ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον Καλόπουλο.
2) ΕΞΗΓΗΣΤΕ τους λόγους που το περίεργο αυτό φαινόμενο συμβαίνει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σύμφωνα με το ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Θεό, έχω πρόβλημα με το να είναι… ΚΑΙ προβλέψιμος ΚΑΙ Παλαιοημερολογίτης ΚΑΙ… υποστηρικτής του αδίστακτου απατεώνα Ειρηναιου.

Ειρήνη υμίν.

Πάντως η πίστη και η θέληση ΚΑΝΕΙ θαύματα…
ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν έχω να δεχτώ ΚΑΙ τα ανεξήγητα και ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

29. harisheiz - Απρίλιος 20, 2009

@expaganus, λέτε:

«Το κακό είναι να εμφανίζεται ο Καλόπουλος και να μας διαβεβαιώνει – εξ αποστάσεως – ότι ξέρει πώς γίνεται και ότι είναι απάτη, παραθεωρώντας όλα τα στοιχεία που παρατέθηκαν πιο πάνω»

Όχι αγαπητέ, το κακό είναι λίγο (πολύ) ευρύτερο από αυτό που αναφέρετε. Το κακό είναι να καθόμαστε να ασχολούμαστε με το αν το Αγιο Φως είναι θαύμα ή απάτη και να διχαζόμαστε χωρίς λόγο ενώ επί της ουσίας υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε πιο πριν. Ζητήματα για τα οποία μπορούν να γίνουν πραγματικές παραδοχές πάνω σε πραγματιστική βάση.

Αυτό που από κοινού πρέπει να αποζητάμε όλοι είναι, εκτός από ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο «ηθικής», ένας νομικός πολιτισμός που να διαχειρίζεται εύρυθμα και αρμονικά τις σχέσεις μεταξύ των θρησκευόμενων, τον αλλοθρήσκων και των αθρήσκων, τις σχέσεις κράτους εκκλησίας ή κράτους και εκκλησιών αν προτιμάτε κλπ. Από εκεί και πέρα ο καθείς μπορεί να πιστεύει ή να αμφισβητεί ότι θέλει και να προσπαθεί να το αποδείξει όπως θέλει (με όρους θρησκευτικής πίστης ή επιστημονικής έρευνας)…

Μέχρι τότε επιτρέψτε μου να τοποθετώ στην κλίμακα αξιών μου την αρμονική συνύπαρξη μας (αυτό είναι και ο στόχος της Χριστιανικής πίστης άλλωστε) υψηλότερα του ενδιαφέροντος μου για το Άγιο φως ή για την ύπαρξη Θεού κλπ… Για την ακρίβεια το Άγιο Φως δεν είναι για εμένα προϋπόθεση ώστε να ζούμε αρμονικά, άλλες είναι οι προϋποθέσεις…

30. expaganus - Απρίλιος 20, 2009

@omadeon σε καλωσορίζω, μια κι έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις ξαναγράψει εδώ.

Στο ποστ σου γράφεις: «Το πρόβλημα που εμφανίζεται εδώ είναι απλό, και είναι το εξής.
1) Βλέπω ΗΔΗ, δύο μέτρα και δύο σταθμά, κι αυτό δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ χριστιανικό.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να πιστέψουμε ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΤΟΜΑ ή ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (εξ ορισμού προκατειλλημένους) που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ καμμία σοβαρή επιστημονική έρευνα αλλά απλώς αναφέρουν και δείχνουν τις εμπειρίες τους,
και ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να απορρίψουμε σοβαρά επιστημονικά ευρήματα επειδή αυτός που τα έκανε, είναι κι αυτός προκατειλλημένος».

Εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Κατ’ αρχήν δεν ΑΠΑΙΤΩ να πιστέψεις τίποτα. Από πού κι ως πού, ποιος είμαι για να απαιτήσω; Εδώ ο ίδιος ο Χριστός που είναι ο Κύριός μας, δεν απαιτούσε τίποτα από κανέναν, παρά άφηνε ελεύθερο τον καθένα να τον ακολουθήσει ΑΝ ήθελε.

Επίσης δεν νομίζω κανένας άλλος εδώ να απαιτεί κάτι. Την πίστη τη δική τους εκφράζουν, όσοι την έχουν.

Η «εμπειρία» επέτρεψέ μου να σου πω ότι είναι κάτι σημαντικό όταν αφορά τόσους πολλούς ανθρώπους, που παρατηρούν το φαινόμενο και το βιντεοσκοπούν κάθε χρόνο.

Από την άλλη, οι πιστοί είναι απόλυτα ειλικρινείς στις δηλώσεις τους. Λένε μόνο «εγώ πήγα εκεί, και είδα αυτό, που ήταν έτσι κι έτσι». Ούτε δάφνες επιστήμονα διεκδικούν, ούτε γενικότερα το παίζουν κάτι που δεν είναι. Ο κ. Καλόπουλος όμως, κάνει ακριβώς αυτό: Διεκδικεί δάφνες ερευνητή χωρίς να έχει ερευνήσει, παρουσιάζεται ως επιστήμονας σε ένα γνωστικό πεδίο τελείως άσχετο με τις σπουδές του, και ΧΩΡΙΣ παρακαλώ να δέχεται ότι υπάρχει έστω μία πιθανότητα να κάνει λάθος. Όοοχι, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφει. Αυτός ξέρει!

Τα «σοβαρά επιστημονικά ευρήματα που απαιτούμε να απορρίψετε» δεν κατάλαβα ποια είναι. Το ότι αν εμβαπτίσεις κεριά με φώσφορο θα ανάψουν σε 15 λεπτά; Μα αυτό – γιατί το μόνο «επιστημονικό» στα λεγόμενα του κ. Καλόπουλου αυτό είναι – κανείς δεν το αμφισβητεί. Εξάλλου ο καθένας με στοιχειώδεις γνώσεις Χημείας το γνωρίζει, δεν πρόκειται για κανένα «εύρημα». Από πού κι ως πού να απορρίψουμε ότι η τάδε χημική ουσία έχει τις δείνα ιδιότητες;

Αυτό που απορρίπτουμε είναι ότι το σενάριο του κ. Καλόπουλου αποτελεί ορθή εξήγηση για τα φαινόμενα του Παναγίου Τάφου, κι αυτό γιατί, όπως είδες (στα ποστ 3, 4, 5 και 15) δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα που να στηρίζει ένα τέτοιο σενάριο, αντιθέτως υπάρχουν πολλά γεγονότα που το αποδεικνύουν απίθανο.
Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τη λογική, δεν μπορούμε παρά να το απορρίψουμε.

Δεν θέλεις εσύ να πιστέψεις ότι κάθε χρόνο στον Πανάγιο Τάφο λαμβάνει χώρα ένα θαύμα; Με γεια σου με χαρά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχτείς και την ερμηνεία του κάθε κατά φαντασίαν επιστήμονα!

Μπορούμε βέβαια να εξελίξουμε το συλλογισμό του κ. Καλόπουλου επί το λιακοπουλικότερον, και να συμπεράνουμε ότι κάποιοι σατανικοί τύποι, προφανώς αόρατοι αφού κανείς δεν τους βλέπει, πάνε κι εμβαπτίζουν τα κεριά με φώσφορο 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η εμφάνιση του φωτός. Ίσως να είναι νεφελίμ από την Τάκλα-Μακάν…

Επίσης γράφεις: «Στις κατηγορίες κατά της αξιοπιστίας του Καλόπουλου, βλέπω ότι δεν τσιγκουνεύτηκε κανείς, ενώ ο άνθρωπος έδειξε πράματα που ισχύουν, δεν ΑΠΕΔΕΙΞΕ κιόλας ότι ισχύουν στον ίδιο τον Πανάγιο Τάφο. Ντάξει, τον λούσατε και τον αφορίσατε, κλπ. κλπ.
– αλλά το ΜΟΝΟ που μπορεί αμερόληπτος παρατηρητής να του καταλογίσει σαν ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ στοιχείο, είναι ότι δεν πήγε ο ίδιος εκεί αλλά έκανε κάποια πειράματα αλλού, καθώς και το ότι σίγουρα ΔΕΝ συμπαθεί καθόλου το Χριστιανισμό. Τουτέστιν, ντάξει, ΔΕΝ είναι αμερόληπτος. Μπορεί και να συχαινόταν την ταλαιπωρία του να πάει ο ίδιος εκεί, στα Ιεροσόλυμα».

Εγώ πάλι δεν βλέπω κατηγορίες. Περιγραφές βλέπω, και δεν αναφέρονται μόνο στο θέμα του Αγίου Φωτός αλλά και στον τρόπο που γράφει τα πονήματά του.

Διάβασα ολόκληρο το βιβλίο του Σπύρου Φίλου στο σχόλιο 8, και σε διαβεβαιώνω ότι οι περιγραφές αυτές και λίγα λένε για την «επιστημονική» μεθοδολογία του ανδρός… Αν βαριέσαι να το κατεβάσεις, δες το απόσπασμα που παραθέτει ο Βασίλης στο σχόλιο 17 και θα δεις ότι «τα άξια προσοχής στοιχεία» που μπορεί να του καταλογίσει αμερόληπτος παρατηρητής, είναι πάρα πολλά. Ο άνθρωπος δεν παραθέτει βιβλιογραφία ή την παραθέτει λάθος, κουτσουρεύει και ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ τα κείμενα που παραθέτει, αγνοεί – ή ακόμα χειρότερα αποκρύπτει – ότι κάποια πράγματα που γράφει έχει αποδειχθεί ότι είναι εσφαλμένα – π.χ. ότι τα κείμενα που αποδίδονται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο είναι χρονικά μεταγενέστερα της Παλαιάς Διαθήκης και των Ευαγγελίων – κ.α. Με δυο λόγια, οργιάζει σε βάρος των αναγνωστών του, που έχουν πληρώσει για να εξασφαλίσουν ορθή πληροφόρηση και «αποκαλύψεις» που τάχα τους τις κρύβουν οι άλλοι, οι «κακοί»…

Κι εγώ φίλε μου δεν συμπαθώ καθόλου τον Χίτλερ. Δεν μπορώ όμως να κάθομαι και να γράφω από τη φαντασία μου, ότι έτρωγε ανθρώπινο κρέας για πρωινό, κι αυτό να το παρουσιάζω ως γεγονός! Η φαντασία είναι για τα μυθιστορήματα, όχι για βιβλία που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν την αλήθεια των πραγμάτων.

«Εγώ θα έλεγα
1) ΑΦΗΣΤΕ να μπουν ΣΟΒΑΡΟΙ επιστήμονες να ερευνήσουν, αφού ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον Καλόπουλο.»

Κατ’ αρχήν δεν ξέρω να έχει απαγορευθεί σε επιστήμονες να ερευνήσουν. Ασφαλώς καμιά κυβέρνηση δεν θα έχανε χρόνο με τον κ. Καλόπουλο και τους συναφείς «ερευνητές», κι αυτό όχι επειδή τον «μισεί» αλλά επειδή αυτός δεν έχει κανένα έρεισμα στην πραγματική επιστημονική κοινότητα, στην οποία τέτοιες «αποκαλύψεις» σαν τις δικές του μόνο θυμηδία προκαλούν… Όμως αν υπήρχε άρνηση σε ομάδα με διεθνές κύρος, θα γινόταν κάποιος θόρυβος.

Σε κάθε περίπτωση ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κάτι που αφορά τη δικαιοδοσία του κράτους του Ισραήλ και όχι εμένα ή το Πατριαρχείο. Οπότε το αν θέλω εγώ, η ο Α΄ ή ο Β΄ Χριστιανός ή ο Πατριάρχης να ερευνηθεί από επιστήμονες το φαινόμενο, δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία τελικά.

Να συμπληρώσω ότι δεν «μισώ» τον κ. Καλόπουλο ούτε «τόσο πολύ», ούτε τόσο λίγο. Για μένα δεν είναι παρά ένας άνθρωπος που σφάλλει και επιμένει στο σφάλμα του από ισχυρογνωμοσύνη. Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος, κι εγώ φερόμουν παρόμοια για αρκετόν καιρό οπότε δεν μπορώ να πάρω πέτρα εναντίον του.

Την εσφαλμένη μεθοδολογία του όμως, δεν μπορώ να μην την υπογραμμίσω και για την ακρίβεια έχω χρέος να το κάνω, γιατί είναι κρίμα εξαιτίας της φαντασιοπληξίας, της ισχυρογνωμοσύνης και του εγωισμού ενός, να πέφτουν κορόιδα οι υπόλοιποι συνάνθρωποι.

«2) ΕΞΗΓΗΣΤΕ τους λόγους που το περίεργο αυτό φαινόμενο συμβαίνει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σύμφωνα με το ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.»

Το «περίεργο φαινόμενο» σχετίζεται με την Ανάσταση του Χριστού, οπότε τι πιο λογικό από το να συμβαίνει στον εορτασμό της Ανάστασης από την Εκκλησία, στο μέρος όπου η Ανάσταση έλαβε χώρα; Ομως ΔΕΝ περιορίζεται ούτε στον τόπο των Ιεροσολύμων ούτε τη χρονική περίοδο του Πάσχα. Το έχουν δει και σε άλλα μέρη, για παράδειγμα τέτοιες φωτεινές μπάλες εμφανίστηκαν σε Μονή του Αγ. Όρους κατά τη διάρκεια βάπτισης. Απλά στα Ιεροσόλυμα συμβαίνει κάθε χρόνο στον εορτασμό της Ανάστασης, και όχι την ίδια ακριβώς ώρα κάθε χρονιά.

Όσο για το «παλιό ημερολόγιο» όπως πολύ σωστά σου είπε το «Μανιτάρι», «το Πάσχα των ορθοδόξων είναι κοινό, όπως και οι περί αυτό πριν και μετά εορτές. Τα Πατριαρχεία – όπως ΚΑΙ των Ιεροσολύμων – δεν είναι “παλαιοημερολογίτες”. Απλά δεν ακολουθούν στις ημερολογιακές εορτές σε εσωτερική χρήση το νέο ημερολόγιο».

Τέλος γράφεις: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Θεό, έχω πρόβλημα με το να είναι… ΚΑΙ προβλέψιμος ΚΑΙ Παλαιοημερολογίτης ΚΑΙ… υποστηρικτής του αδίστακτου απατεώνα Ειρηναιου.»

Αν δεν το κατάλαβες, έχεις ήδη αναφέρει 3 (τρία) προβλήματα που έχεις, επειδή εσύ ο ίδιος αποδίδεις στον Θεό συμπεριφορές που κατά τη δική σου λογική δεν θα έπρεπε να έχει. Επειδή για το δεύτερο πρόβλημά σου του παλιού ημερολογίου έχεις πάρει απάντηση, θα μείνουμε στα άλλα δύο.

Πρώτα-πρώτα ο Θεός στην αγάπη του για μας είναι πάντα προβλέψιμος. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη «συμπεριφορά» Του, μπορούμε όμως να ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση μας αγαπά και μας περιμένει όπως τον άσωτο υιό.

Το ότι κάνει κάτι τότε που του το ζητάμε, δεν σημαίνει ότι είναι προβλέψιμος. Τότε κρίνει ότι πρέπει να το κάνει, και τότε το κάνει. Απλά πράγματα. Από την άλλη, επειδή εμείς σε αντίθεση μ’ Εκείνον έχουμε στη φύση μας αρχή και περιορισμούς (και αν Εκείνος ήθελε θα είχαμε και τέλος), ενώ παράλληλα η δική Του φύση είναι στην ουσία της άγνωστη σ’εμάς, δεν είμαστε οι αρμόδιοι να κρίνουμε πώς έπρεπε να δρα Εκείνος. Δεν έχουμε τα προσόντα, πώς να το κάνουμε! Εκείνος όμως, που γνωρίζει την ουσία μας και τους περιορισμούς της, είναι αρμόδιος να μας πει πώς πρέπει να δρούμε εμείς για να λειτουργούμε σωστά.

Όσο για το τρίτο σου «πρόβλημα», το ότι συντελούνται κάποια θαύματα δεν σημαίνει ότι ο Θεός υποστηρίζει τον κάθε Ειρηναίο. Ειρηναίους, Παντελεήμονες και λοιπούς έχουμε στον κλήρο επειδή τέtοιοι είμαστε οι άνθρωποι και από εμάς βγαίνουν. «Αδίστακτους απατεώνες» έχουμε και στην πολιτική, και στον αθλητισμό, και στην καθημερινότητά μας, και σε κάθε πτυχή της ζωής. Ο Θεός από την άλλη αγαπάει όλους, και περιμένει την επιστροφή όλων, αδίστακτων και διστακτικών, και του Ειρηναίου και εμένα του expaganus.

«Ειρήνη υμίν.
Πάντως η πίστη και η θέληση ΚΑΝΕΙ θαύματα…
ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν έχω να δεχτώ ΚΑΙ τα ανεξήγητα και ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.»
Αν αυτό ισχύει, είναι προς τιμήν σου.

31. expaganus - Απρίλιος 20, 2009

@harisheiz, το κακό είναι πολύ ευρύτερο από αυτό που αναφέρω… Βέβαια εγώ έκανα αναφορά στα στενά πλαίσια της υπόθεσης του Αγίου Φωτός και στην εξ αποστάσεως έρευνα του Καλόπουλου.

Όμως υπάρχουν κι άλλα κακά, που δεν τα έθιξα. Το ένα, ότι αφού ο κ.Καλόπουλος κάνει τέτοιας ποιότητας έρευνα σε αυτό το θέμα, δεν θα διστάσει προφανώς να κάνει έρευνα αναλόγου επιπέδου και στα υπόλοιπα με τα οποία καταπιάνεται. Το βιβλίο του Σπύρου Φίλου στο σχόλιο 8 δυστυχώς το τεκμηριώνει αυτό.

Το άλλο, ότι οι Χριστιανοί έχουμε τόσα θαύματα μπροστά μας – και δεν αναφέρομαι τώρα στο Άγιο Φως – κι ωστόσο οι περισσότεροι δεν αλλοιωνόμαστε τόσο από αυτά, που να τηρούμε απαρέγκλιτα τις εντολές του Κυρίου. Αν το κάναμε ο κόσμος θα ήταν παράδεισος…

32. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 21, 2009

Ο απατεώνας Καλόπουλος, πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης του καναλιού http://www.youtube.com/user/Odyssiakos στο YouTube… Πήγα κι έβαλα σχόλιο με λινκ για το βιβλίο του Σπύρου Φίλου και μου το έσβησε… Το ξανάβαλα, το ξαναέσβησε… Το ξανάβαλα, το ξαναέσβησε τρίτη φορά… Είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου ο άνθρωπος…
Υπόψη, ότι έχει μαζέψει για φίλους παγανιστές και Χρυσαυγίτες… Τι πρόοδος…

33. Misha - Απρίλιος 21, 2009

Χριστός Ανέστη,φίλοι!

Mιά χαρά τα λέτε.
Μιά μόνο μικρή προσθήκη: Αν τα κεριά των χιλιάδων ανθρώπων ήσαν βουτηγμένα σε φωσφορούχο διάλυμα ο ναός θα γινόταν θάλαμος αερίων από τις τοξικές αναθυμιάσεις και θα θρηνούσαμε θύματα.
Και θα έπρεπε να αυταναφλέγονται τα κεριά όλων,και όχι ορισμένων μόνο,εκτός εάν κάποιος ισχυρίζεται ότι οι υπεύθυνοι του πατριαρχείου έχουν τοποθετήσει «τσιράκια» σε διάφορα σημεία του ναού εφοδιασμένους με εμβαπτισμένα στον φωσφόρο κεριά.
Στην περίπτωση αυτή,πώς και δεν βρέθηκε κανείς να καταγγείλει την μεθόδευση;

Αν κάποιος ενδιαφέρεται υπάρχουν κάποια σχετικά φρέσκα και πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα επί τού θέματος.

http://misha.pblogs.gr/agio-fws-h-alhtheia.html

34. expaganus - Απρίλιος 21, 2009

@Νίκο, δεν χρειάζεται να είναι ο ίδιος για να στα σβήνει. Σε οποιονδήποτε χαλούσες τη σούπα, το ίδιο θα έκανε.

@Misha, Αληθώς Ανέστη ο Κύριος! Πολύ σωστή η παρατήρηση και ωραίο το αφιέρωμά σου. Θα κοιτάξω να προμηθευτώ το βιβλίο.

35. expaganus - Απρίλιος 21, 2009

Άφησα ένα σχόλιο στο http://omadeon.wordpress.com/2009/04/19/christianity-religion-of-hate/#comment-20723 και λέω να το μεταφέρω κι εδώ, γιατί είναι σχετικό.

«Διάβασα το «μακροσκελέστερο σχόλιο».

Οι «ιδεολογικοί πόλεμοι» ούτε εμένα με απασχολούν, καθώς η πίστη στον Χριστό δεν είναι ιδεολογία για μένα.

«Δάφνες ερευνητή» διεκδικεί όποιος αυτοπαρουσιάζεται ως «ερευνητής» χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό ακριβώς κάνει ο κ. Καλόπουλος, λυπάμαι αλλά δεν έχω άλλο χρόνο να χάσω για να σου δώσω να το καταλάβεις. Υπάρχει εξάλλου και το «ου με πείσεις καν με πείσεις» και το «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα», και γνωρίζω τη δυναμική τους πολύ καλά από γνωστούς μου…. Οπότε, αν θες περισσότερα στοιχεία για την ερευνητική μεθοδολογία του ανδρός κάνε έναν κόπο και διάβασε το βιβλίο για το οποίο δίνεται λινκ στο μπλογκ μου, και ο Θεός βοηθός.

Γράφεις «ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση δεν έχει ένας επιστήμονας να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ένα πράγμα ή να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το “σχετικό δίπλωμα”. Ο άνθρωπος είναι μηχανολόγος και ΠΟΛΥ ορθως ασχολείται ΚΑΙ με φυσικά φαινόμενα.»

Τώρα μου δίνεις κουράγιο, γιατί κι εγώ είμαι της αγγλικής φιλολογίας αλλά ο καημός μου είναι ν’ασχοληθώ με την Οδοντιατρική! Μάλιστα κάποτε έδεσα με κλωστούλα ένα δόντι της μικρής κόρης μου, που κουνιόταν, το τράβηξα, και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ! Τον ξεφορτωθήκαμε τον νεογιλό, χωρίς να έχω ούτε ένα πτυχίο! Σε παρακαλώ αν χρειαστείς στο μέλλον απονεύρωση ή εξαγωγή, να με ειδοποιήσεις να σου την κάνω.

Στο μεταξύ, λέω να γράψω κι ένα σύγγραμμα αρχαιολογίας. Θα αναφερθώ στις ανασκαφές του Ναγκ Χαμάντι, αν δε σε πειράζει. Δεν έχω πάει ποτέ βέβαια, αλλά τι διάλο! Δεν έχω καμιά υποχρέωση! Επίσης, λέω να κάνω μια αίτηση για το CERN. Θα τους πω ότι δεν έχω σχετικά πτυχία, αλλά αγγλικής φιλολογίας και ο φίλος μου ο omadeon με προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς να μην «κολώνω» σε τέτοια δευτερεύοντα πράγματα όπως το να είμαι «ακριβώς ένα πράγμα» και να έχω «ΑΚΡΙΒΩΣ το σχετικό δίπλωμα». Ελπίζω να με καταλάβουν και ν’ανταποκριθούν θετικά στην αίτησή μου.

Για να σοβαρευτούμε, προγραμματιστές χωρίς δίπλωμα ξέρω κι εγώ καλούς. Όμως, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας αγαπητέ μου. Στον προγραμματισμό δημιουργείς κώδικα ή επεξεργάζεσαι κώδικα που ήδη υπάρχει, και πρόκειται για τελείως διαφορετική μεθοδολογία από την έρευνα των φυσικών φαινομένων.

Η σωστή επιστημονική μεθοδολογία είναι κάτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να γίνει σωστά μια έρευνα. Και ο Σλήμαν «ερεύνησε» στην Τροία με ανασκαφές, αλλά επειδή δεν ήξερε ο άνθρωπος πώς να το κάνει σωστά, πάρα πολλά ευρήματα τα κατέστρεψε.

Μου λες για τον Καλόπουλο: «ΟΧΙ, αυτό είναι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Εχει πει ΠΟΛΛΕΣ φορές (και το ακούσαμε και στο βίντεο) ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ να εκφέρει γνώμη για ΑΚΡΙΒΩΣ όσα συμβαίνουν μέσα στο χώρο όπου εμφανίζεται το ίδιο το Αγιο Φως. Μιλάει ΞΕΚΑΘΑΡΑ και πειραματικά. ΑΝ ΔΕΝ καταλαβαίνει κανείς, ΠΑΣΧΕΙ στη ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ που έχει.»

ΘΑ ήταν συκοφαντία, αν το ότι «δεν ξέρει τι συμβαίνει» το έλεγε σε κάθε εμφάνισή του. Όμως άλλα λέει στον Χαρδαβέλλα, άλλα στη Δρούζα, άλλα στην Στεφανίδου κ.ο.κ., κοινώς όταν σε μια εκπομπή τον στριμώχνουν σε ένα τομέα, στην επόμενη που θα εμφανιστεί τα λέει αλλιώς. Τον έχω δει σε πολλές εκπομπές τον Καλόπουλο, και όχι μόνο στον Χαρδαβέλλα ξέρεις. Μάλιστα σε εκείνη στη Στεφανίδου έλεγε εκείνη τη νεοφανή θεωρία ότι το φως από 33 κεριά δεν καίει επειδή οι 33 φλόγες κάνουν… παλμική κίνηση! Μιλάμε για πολύ γέλιο… Μπορείς να βρεις το λινκ στο μπλογκ μου, στο σχόλιο 2.

Το βίντεο με τον π.Μεταλληνό που παραπέμπεις [ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το κάνει ως εξής: http://www.youtube.com/watch?v=pDffNjgrum4
(ΠΑΡΤΕ το video και… ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ)] είναι πετσοκομμένο, και παρατίθεται από χρήστη που μου γράφουν ότι ίσως είναι και ο ίδιος ο Καλόπουλος… Όχι ότι με ενδιαφέρει βέβαια το ποιος είναι. Το σημαντικό είναι ότι πετσοκόβει τον ομιλητή για να μας οδηγήσει στα συμπεράσματα που θέλει.
Γνωρίζω από αυτόπτες μάρτυρες ότι φαινόμενα σαν σφαιρικοί κεραυνοί εμφανίζονται και ΕΞΩ από τον Πανάγιο Τάφο την ώρα της ευχής, και νομίζω ότι και ο π. Μεταλληνός όταν άρχισε να λέει για φαινόμενα ΕΞΩ και τον έκοψαν, κάτι τέτοιο πήγαινε να πει.

«Εσείς οι ίδιοι παραδέχεστε ότι όσα λέει είναι σωστά, και “τα ξέρουν όλοι”. Αλλά… στην πραγματικότητα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ, διότι μιλάτε για “15 λεπτά” αποκρύπτοντας το “μέχρι και 10 ώρες”. Κατα φαντασίαν αλήθειες είναι η ΦΑΝΑΤΙΛΑ σας, ενώ η ΜΟΧΘΗΡΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ σας αποτελεί (για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ πρότυπα φιλαλήθειας) κάτι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΡΩΜΕΡΟ και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ, αλλά και ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.

Βρε omadeon μήπως δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Έγραψα ακριβώς, εγώ ο ένας γιατί δεν είμαι πολλοί για να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό, ότι το μόνο επιστημονικό που αναφέρει ο Κ. στο βίντεο της Στεφανίδου είναι η αυτανάφλεξη του φωσφόρου σε 15 λεπτά. ΤΟΣΑ λέει, για την ακρίβεια 15-20. ΔΕΝ αναφέρει τις 10 ώρες που λες εσύ.

Το «μέχρι 10 ώρες» είναι στο βίντεο με την εκπομπή του Χαρδαβέλλα, το οποίο δεν είχα σχολιάσει ακόμη, και δεν το λέει ο Καλόπουλος αλλά άλλος που αν θυμάμαι καλά είναι πράγματι χημικός. Ας το σχολιάσω κι αυτό λοιπόν:
Για να ισχύει ο εμποτισμός των κεριών με φώσφορο σε ποστότητα που να προκαλεί αυτοανάφλεξη εντός 10 ωρών, θα έπρεπε

Α) ο εμποτισμός να γίνει από όλους τους εμπόρους όλων των διαφόρων θρησκευμάτων 10 ώρες ακριβώς πριν την τελετή, οπότε πρέπει να αυτοαναφλεγούν. Μιλάμε για colpo grosso…

Β) Να αυτοαναφλεγούν και τα κεριά που παραμένουν απούλητα… Καλό ε; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν;

Γ) να υπάρξουν και οι σχετικές αναθυμιάσεις και δηλητηριάσεις, λιποθυμίες, μεταφορές σε νοσοκομεία κτλ που θα ήταν super θέμα για τα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Το φαντάζεσαι; «Ομαδική δηλητηρίαση στον πανάγιο Τάφο» κτλ.
Και άλλα θα μπορούσα να γράψω, αλλά νομίζω ότι αυτά φτάνουν…

Αν τα «δικά σου πρότυπα φιλαλήθειας» συμβαδίζουν με τα όργια του Καλόπουλου στο «Μεγάλο Ψέμα» (πράγματι, πολύ μεγάλο, αλλά του συγγραφέα…) τότε, λυπάμαι αλλά με βάση διαφορετικά πρότυπα είναι δύσκολο να συζητήσουμε…

Ο Διόδωρος, και ο κάθε Διόδωρος, ό,τι και να κάνει, [έχει προηγουμένως παραθέσει κατηγορίες/καταγγελίες εναντίον του Διοδώρου) δεν έχει τα προσόντα να περιορίσει τα σημεία του Θεού. Εξάλλου τα σημεία δεν απευθύνονται στον Διόδωρο ή στον Ειρηναίο μονάχα, αλλά σε όλους τους ανθρώπους.

Αυτά αγαπητέ, σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να ερευνάς, και καλή Ανάσταση.»

Λέω να μην ξανασχοληθώ με το μπλογκ εκείνο.Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

36. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 21, 2009

Αν ο «odyssiakos» δεν είναι ο ίδιος ο Καλόπουλος, τότε θα πρέπει να είναι πολύ φανατικός οπαδός του… ΟΛΑ τα 66 βίντεό του είναι από εμφανίσεις του Καλόπουλου σε τηλεοπτικές εκπομπές… Και ΟΛΑ τα αγαπημένα του έχουν αντιχριστιανικά θέματα, και περιλαμβάνουν εκπομπές με τον Καλόπουλο που ανέβασαν άλλοι…

37. Νίκος ο Μετανοείτε - Απρίλιος 21, 2009

Με αυτόν τον omadeon τι χάνεις χρόνο βρε exp… Δεν έχεις τι άλλο να κάνεις; Του λες μέρα σου λέει νύχτα, κι ανάθεμα αν καταλαβαίνει τι γράφεις…

38. Σταυρος - Απρίλιος 24, 2009

το μειγμα φωσφόρου μπορει να προσαρμοστει ανάλογα σε 20 λεπτά, ως και ώρες! συνεπώς ο κύριος Καλόπουλος έχει δίκιο.
έπειτα, εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο καλός θεούλης δεν κάνει κανένα άλλο θαύμα (νερό και φαγητό στους πεινασμένους και λιμοκτονονούντες, σταμάτημα πολέμων, κλπ.) αντι να ανάβει τις λαμπάδες κάποιων συγκεκριμένων πιστών μιας εβραικής αίρεσης που λέγεται ορθοδοξία κάθε άνοιξη?

39. expaganus - Απρίλιος 24, 2009

Σταύρο, καλωσήρθες. Γράφεις λίγο …ετεροχρονισμένα γιατί σε αυτό που λες έχω ήδ απαντήσει στο 35:

«Για να ισχύει ο εμποτισμός των κεριών με φώσφορο σε ποστότητα που να προκαλεί αυτοανάφλεξη εντός 10 ωρών, θα έπρεπε

Α) ο εμποτισμός να γίνει από όλους τους εμπόρους όλων των διαφόρων θρησκευμάτων 10 ώρες ακριβώς πριν την τελετή, οπότε πρέπει να αυτοαναφλεγούν. Μιλάμε για colpo grosso…

Β) Να αυτοαναφλεγούν και τα κεριά που παραμένουν απούλητα… Καλό ε; Φαντάζεσαι τι θα γινόταν;

Γ) να υπάρξουν και οι σχετικές αναθυμιάσεις και δηλητηριάσεις, λιποθυμίες, μεταφορές σε νοσοκομεία κτλ που θα ήταν super θέμα για τα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Το φαντάζεσαι; «Ομαδική δηλητηρίαση στον πανάγιο Τάφο» κτλ.
Και άλλα θα μπορούσα να γράψω, αλλά νομίζω ότι αυτά φτάνουν…»

Παράλληλα θα πρέπει να μας πουν οι υποστηρικτές του Καλόπουλου με τι φώσφορο άναβαν τα κεριά πριν το 1669, μια και τότε ανακαλύφθηκε αυτή η ουσία από τον αλχημιστή Μπραντ ενώ για το Άγιο Φως υπάρχουν μαρτυρίες από τον 9ο αιώνα και παλιότερα.

Τα προβλήματα με τους πεινασμένους και λιμοκτονούντες καθώς και τους πολέμους τα δημιουργούμε εμείς. Αν δεν τα δημιουργούμε προσωπικά εσύ κι εγώ, συντελούμε στη δημιουργία τους και επωφελούμαστε από τα αποτελέσματά τους. Η ευημερία του Δυτικού κόσμου αν δεν το ξέρεις, στηρίζεται στην καταλήστευση κι εκμετάλλευση του λεγόμενου «3ου κόσμου», της Αφρικής κ.λ.π.. Οπότε εμείς έχουμε και την ευθύνη να τα επιλύσουμε τα προβλήματα. Όχι να κάνουμε όλες τις διαολιές και μετά να τα χρεώνουμε στο λογαριασμό του Θεού, περιμένοντας να κάνει θαύματα Εκείνος για να μας απαλλάξει από τις ευθύνες μας!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία απ’ όσο ξέρουμε, ακολουθώντας τα κελεύσματα του Θεανθρώπου κάνει πάρα πολλά για τους ανθρώπους που βασανίζονται από την απληστία ημών των «πολιτισμένων», και μάλιστα βοηθά όλους ανεξαρτήτως θρησκείας. Θα έκανε πολύ περισσότερα αν πηγαίναμε περισσότεροι στην Ιεραποστολή και δεν τυρβάζαμε περί πολλών άλλων… Ρίξε μια ματιά:

http://ierapostoli.wordpress.com/2009/04/21/tanzania_metropolis_florina/

http://ierapostoli.wordpress.com/2009/03/13/sysitio_sierraleone/

http://ierapostoli.wordpress.com/2009/03/22/orphans_sisitia_xongkong/

Όσο για τα θαύματα που κάνει ο Θεός, είναι πάρα πολλά. Ακόμα κι αν δεν παραδέχεσαι το φαινόμενο του Αγίου Φωτός ως θαύμα, υπάρχουν πολλά άλλα εκτός από αυτό και συμβαίνουν καθημερινά όπου Εκείνος θέλει.

«Εβραϊκή αίρεση που λέγεται Ορθοδοξία»; Αυτό είναι για να γελάσουμε υποθέτω… Ευχαριστούμε, νά ‘σαι καλά!

40. Δημητρης - Νοέμβριος 24, 2009

Ωραια η απαντηση σου αδελφε την παραθετο και εγω στο δικο μου μπλοκ γιατι και εγω τεμπελιαζω τελευταια
να ειστε ολοι καλα

expaganus - Νοέμβριος 25, 2009

@Δημητρης: Να είσαι καλά φίλε Δημήτρη, ωραίο μπλογκ έχεις φτιάξει!

41. σπαρτακος - Νοέμβριος 6, 2010

γεια σας παιδες.σε μια απο τις ερωτησεις που εκανα στον κυριο καλοπουλο ηταν η εξης?κυριε καλοπουλε αφου ειστε αθρησκος οπως λετε γιατι συμμετεχετε στην αναβιωση της αρχαιας θρησκειας?απαντηση?μου απαντησε με το εξης.μου εβαλε ενα χωριο απο την αγια γραφη και μου ειπε αν μου ο εξηγησεις θα σου πω.απο που συμπερανε ο τυπος οτι ειμαι χριστιανος?αν ειμαι αθεος δηλαδη θα πρεπε να του εξηγησει το χωριο αυτο?τι φασιστας !

expaganus - Νοέμβριος 8, 2010

@σπάρτακε, αυτός είναι ο κλασικός Καλόπουλος και τέτοια συμπεριφορά έχει συνήθως αυτός και οι όμοιοί του. Σιγά μη σου απαντούσε και τι ακριβώς πιστεύει και γιατί ανακατεύεται με τους παγανιστές! Τα είπες ολα, δεν έχω κάτι να προσθέσω..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: