jump to navigation

Πήραμε το χρυσό! Αύγουστος 12, 2012

Posted by expaganus in Επικαιρότητα, Θαύματα/ανεξήγητα.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
trackback

Πολλή γκρίνια έχω ακούσει για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, όπως και για την απουσία κάποιων αθλητών που θα έπρεπε να είναι εκεί. Μη νομίζετε ότι χαίρομαι για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και για το ότι χρήματα που έπρεπε να πάνε σ’ αυτόν, για να ωφεληθεί ο λαός μας όχι απλά για να μαζέψουμε μετάλλια σε αγώνες, τελικά πήγαν σε κάποιες άλλες άπατες τσέπες… Και με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τα λίγα μετάλλια που με θυσίες κατέκτησαν οι αθλητές μας, σαν θαύμα μου φαίνονται.

Όμως υπάρχει και η διαπίστωση ότι πήραμε το χρυσό.

Ονειρεύεσαι βρε Expaganus, θα μου πείτε… Πού είδες να παίρνουμε χρυσό; Το είδα εδώ κι εδώ και σε πολλές άλλες σελίδες, όπου μπορείτε να το δείτε κι εσείς… Και το κέρδισε αυτή η κυρία. Γιατί δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε στο τι κάνει η χώρα μας και να ξεχνάμε ότι είμαστε μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, και σαν τέτοιοι ανήκουμε σε ένα άλλο, ευρύτερο «έθνος» ή αν προτιμάτε «γένος». Όπως άλλωστε επιβεβαίωναν και οι μάρτυρές μας, που όταν συλλαμβάνονταν επειδή δεν απέδιδαν τιμές στο θεοποιημένο επικεφαλή του Ρωμαϊκού κράτους και τα άλλα πιο παραδοσιακά είδωλα, έδιναν σταθερά την ίδια απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις: «πώς σε λένε;» «Χριστιανό». «Τι δουλειά κάνεις;» «Είμαι χριστιανός». Και τη συνέχεια την ξέρετε.

Ένας φίλος που συζητούσα πριν ανεβάσω το ποστ έλεγε ότι η Ολυμπιονίκης Μεσερέτ Ντεφάρ είναι κόπτισσα και δεν υπάρχει λόγος να χαίρομαι για τη νίκη της. Να του πω του φίλου από δω, ότι είδα την Μεσερέτ να περιγράφεται ως «χριστιανή Ορθόδοξη» και σε ρωμαιοκαθολικές σελίδες. Και στην πραγματικότητα, δεν χαίρομαι για τη «νίκη» της, με τη στενή έννοια. Χαίρομαι γιατί η Μεσερέτ πήρε απάντηση στις προσευχές της, δυνάμωσε η πίστη της και με την ομολογία της έδειξε σε όλο τον κόσμο πού πρέπει να απευθύνεται για ό,τι αφορά τη ζωή του: στην τριαδική Θεότητα – τη μόνη πηγή ζωής, ελέους και φωτισμού, που εισακούει και πραγματοποιεί τις προσευχές που η Θεοτόκος και Υπέρμαχος Στρατηγός απευθύνει για όλους εμάς τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία να πω ότι χαίρομαι και για τους άλλους χριστιανούς που δολοφονούνται για την πίστη τους στο Χριστό, κι ας μην είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι. Χαίρομαι όχι επειδή δολοφονούνται, Θεός φυλάξοι… Αλλά επειδή παραμένουν πιστοί μέχρι το τέλος, νικούν για την αγάπη του Χριστού ακόμα και το πανίσχυρο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που με μαεστρία χρησιμοποιεί ο αρχέκακος εχθρός μας όταν θέλει να μας φέρει στα νερά του. Όλοι αυτοί δείχνουν το δρόμο προς το Σωτήρα μας και, ταπεινά φρονώ, βαπτίζονται στο αίμα τους, όπως και πολλοί αρχαίοι μάρτυρες που, βλέποντας χριστιανούς να μαρτυρούν, έτρεχαν να δηλώσουν ότι κι αυτοί ξαφνικά πιστεύουν στο Χριστό, κι ας μην ήξεραν πολλά για το δόγμα.

Χαίρομαι και για άλλα πράγματα που φαίνονται μικρότερης σημασίας από τα ολυμπιακά μετάλλια. Όπως για παράδειγμα για τις δηλώσεις του αδελφού από την Αμερική ενώ του απονέμεται βραβείο Έμυ, οι οποίες έχουν κάνει από καιρό το γύρο του Ίντερνετ.

Γιατί όλα αυτά δείχνουν στους ανθρώπους που για διάφορους λόγους τα παρακολουθούν, πού πραγματικά πρέπει όλοι να προσέξουμε. Δείχνουν τον άλλο αγώνα, που κρατάει μια ζωή, και που στο τέλος του περιμένει για τον καθένα μας ένα άλλο «χρυσό μετάλλιο», ανώτερο από τα μετάλλια και τα βραβεία που ξέρουμε εδώ.

Ας ευχηθούμε να καταφέρουμε όλοι, με τη χάρη του Θεού, να αξιωθούμε εκείνο το μετάλλιο, αδελφοί. Αμήν.

Advertisements

Σχόλια»

1. ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Αύγουστος 12, 2012

Ωραίο. Πρέπει να πω ότι η κοπτική (μονοφυσιτική) Εκκλησία της Αιθιοπίας τιτλοφορείται «Ορθόδοξη», χωρίς φυσικά να είναι η δική μας Εκκλησία. Δες εδώ περί Μπομπ Μάρλει: http://o-nekros.blogspot.gr/2010/11/bob-marley-alice-cooper-nicko-mcbrain.html, που ήταν μέλος της, «Ορθόδοξος», δηλ. Κόπτης της Αιθιοπίας.
Από την άλλη, άκουσα πως είναι παντρεμένη με Έλληνα, δηλ. μήπως είναι όντως ορθόδοξη;
Μακάρι (το εύχομαι για τον ουρανό, όχι για τη γη).
Καλή δύναμη.

2. Anonymos - Αύγουστος 13, 2012

Και ο Jonathan Jackson βραβείο Έμυ πήρε. Δεν είναι μικρή διάκριση αυτή.

3. PANGEO - Αύγουστος 13, 2012

Υποψιν πως η λέξη «Κόπτης» είναι εθνικός και όχι Θρησκευτικός προσδιορισμός. Υπάρχουν κόπτες μουσουλμάνοι, κόπτες χριστιανοί κτλ. Κόπτες είναι το αρχαίο έθνος των Αιγύπτιων. Η συντριπτική πλειοψηφία τους βέβαια είναι μονοφυσίτες, όπως οι Αρμένιοι.

expaganus - Αύγουστος 29, 2012

@»Νεκρέ» σ’ ευχαριστώ. Έχω δει σε Ορθόδοξες εκκλησίες να μπαίνουν και να προσκυνούν Αιθιόπισσες, ίσως κάποιες να είναι βαπτισμένες. Με εντυπωσιάζει η πίστη με την οποία προσεύχονται γονατισμένες. Υψώνουν τα χέρια τους και δεν τις ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω.
Καλή δύναμη και σ’ εσένα!

expaganus - Αύγουστος 29, 2012

@Ανώνυμε σίγουρα δεν είναι μικρή… Πάω να το προσθέσω γιατί το παρέλειψα.

expaganus - Αύγουστος 29, 2012

@PANGEO ευχαριστούμε.

4. NikoLas Frantz - Ιανουαρίου 17, 2013

Πολύ ωραίο άρθρο

expaganus - Ιανουαρίου 22, 2013

@NikoLas Frantz, να είσαι καλά φίλε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: