jump to navigation

ZEITGEIST και άλλες ιστορίες (γι’ αγρίους) 21 Μαΐου, 2008

Posted by expaganus in προπαγάνδα, Αστρολογία, ZEITGEIST.
Tags: , , , , ,
trackback

Εδώ και καιρό με έχουν ζαλίσει με μηνύματα για μια «αποκαλυπτική», «ψαγμένη», «αντικειμενική» κτλ. ταινία, την Zeitgeist, και με καλούν να τη δω.
Ε λοιπόν, την είδα… Πρόκειται για μπαρούφα τεραστίων διαστάσεων, τουλάχιστον όσο αφορά το θεολογικό μέρος. Αν είστε από αυτούς που την είδαν κι εντυπωσιάστηκαν από το ότι ο Κρίσνα, ο Διόνυσος κι ένας ολόκληρος στρατός από άλλες θεότητες γεννήθηκαν τάχα από παρθένα, όπως και ο Χριστός, και τα άλλα βαρύγδουπα που αναφέρονται εκεί μέσα για τις «ηλιακές θρησκείες», τότε το παρακάτω ταινιάκι είναι ό,τι πρέπει για να έρθετε στα ίσα σας. Αφού τα είπε άλλος και τα βρήκα έτοιμα, μην τα ξαναλέω…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το βίντεο έχει κατέβει από το YT αλλά μπορείτε να δείτε ένα ακόμα πιο περιεκτικό εδώ και να διαβάσετε μια περιεκτική ανάλυση εδώ.

Σχόλια»

1. SkyWatcher - 25 Μαΐου, 2008

Μπράβο για αυτούς που δώσανε απάντηση στο πολυδιαφημισμένο Zeitgeist και μπράβο και σε εσένα που το ανέβασες.

2. expaganus - 29 Μαΐου, 2008

Πραγματικά, μπράβο σ’ αυτούς που έκατσαν κι ασχολήθηκαν με την αναίρεση της τόσο εξώφθαλμης αυτής κοτσάνας…

3. expaganus - 5 Ιουνίου, 2008

Μου γράφουν μερικοί για τη μουσική υπόκρουση. Λοιπόν, πρόκειται για το γερμανικό συγκρότημα Rammstein. Μπορεί να μη σας αρέσει, αλλά συγκεντρωθείτε σ’ αυτά που λέει η ταινία! Εκεί είναι το ζουμί, όχι στη μουσική… Εκτός πια κι αν δεν έχετε άλλο ψεγάδι να βρείτε στην ταινία, αλλά θέλετε οπωσδήποτε να πείτε κάτι εναντίον της…

4. Strangeman - 12 Νοεμβρίου, 2008

San asxetos, aplos surfer, ereunitis tis zwis, tou diadiktiou, otidipote allou mas perivallei (k mporw na to dw e!) kai xwris paropeides panw apo ola, den mporei na paixei to antizeitgeist videaki. . . opote den mporw na to dw gia na sxoliasw to idio kai tin !mousiki! tou…
An kai mporw na pw pws to zeitgeist apo mono tou edine enan tono alitheias genikotera gia to systhma kai gia oti allo mas perivalei. Pou ousastika, me dika mou logia, einai mia exelixi twn palaiwn paramithiwn kai mythwn pou mas exoun kapelwsei kai desei tin zwh simera…e re kati typoi pou kukloforousan merikes xilieties prin fantasiopliktoi, fovismenoi kai mh antikimeniki gia oti sumbainei… logiko otan kaneis den ixere ti sinebene pera apo tin polh tou – to polu – gia na min pw tin miti tou kai otan autokratories xanontan se mia mera, statherotita den ypirxe klp- parigagan omws politismo pou vasizotan se auta pou epianan kai itan gurw tous, petres, xula, klp- ousiastika o kathenas tote itan kuriarxos tou spitiou tou k ama itan tuxeros– alloi den itan kuriarxi oute tou swmatos tous… –pws na min enwsei tin kathe fuli,perioxi i oti allo, merikes thriskeies pou exigousan me liga logia tin yparxh, yposxontan pagkosmia eirhnh, euhmeria klp pws tha akougountan autes oi lexeis tote?????? Telos na min xexasoume sunanthrwpoi mou tin exelixi ths astrologias liges ekatontaeties prin tin emfanisi olwn autwn twn pio «spiritual» thriskiwn pou ontws vasizontai en merh sto pws einai domimeni i kinisi twn astrwn..
Gia tin wra auta…
Viva freedom!!

5. expaganus - 12 Νοεμβρίου, 2008

@Strangeman, δυστυχώς έχει πέσει ολόκληρο το τσάνελ του YouTube όπου υπήρχε το ταινιάκι και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται. Ελπίζω σύντομα να ανέβει ξανά το βίντεο, γιατί πραγματικά είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Το πρόβλημα δεν είναι οι «φαντασιόπληκτοι» του τότε, αλλά αυτοί που κατασκευάζουν παραμύθια σήμερα και τα σερβίρουν με σκοπιμότητες.
Να είσαι καλά.

6. Λάμπρος - 14 Νοεμβρίου, 2008

ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙΤGEIST No2 ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΦΙΛΕ ΕΧPAGANUS? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ, Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ(FEDERAL RESERVE BANK) ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ…

7. Strangeman - 25 Νοεμβρίου, 2008

«Το πρόβλημα δεν είναι οι “φαντασιόπληκτοι” του τότε, αλλά αυτοί που κατασκευάζουν παραμύθια σήμερα και τα σερβίρουν με σκοπιμότητες.»

Ti se kanei na pisteueis oti ta palia paramuthia den eixan skopimotites, opws kai ta palia eixan etsi kai ta simerina exoun. Otan symbairilambanoun kai prokatalipseis, ekei na deis istoria gia ag(r)ious, terata kai barbarous.
To agnotero pragma einai i alitheia, min mperdeuomaste apo tis epanallipsimes taseis tis kathe epoxis gia nees pseutikes alitheies pou mas apokriptoun akomi perissotero tin pragmatiki.

Merikes plirofories gia ton Krisnamutri, anaferete arketes fores sto Z2 kai axizei pereterw prosoxis (apo tin «laikotati» wikipedia – pio psagen einai ta videakia me ton IDIO sto youtube):
http://en.wikipedia.org/wiki/Jiddu_Krishnamurti

Kalo vradu.

8. Strangeman - 25 Νοεμβρίου, 2008

psagen = psagmeni 😉

9. Wi - 4 Δεκεμβρίου, 2008

νομίζω η ανάλυση που έχει η ΟΟΔΕ για το Χρήμα και την Οικονομική κρίση είναι πολύ χρήσιμη:

Το Χρημα ως δανεισμός και χρέος: Αίτια της οικονομικής κρίσης.

Επίσης έχει επιπλέον στοιχεία για το «zeitgeist»:

Zeitgeist: Αναίρεση των αστήρικτων θέσεων ενός ψευδοντοκυμαντερ

10. Gonzo - 9 Δεκεμβρίου, 2008

Ενδιαφέρον βίντεο. Πέφτει πολλή απάτη στην εποχή μας…

11. george - 6 Σεπτεμβρίου, 2009

ακομα και αν οσα λεει το zeitgeist για τον χριστιανισμο και τις αλλες θρησκειες ειναι ψεμτατα υπαρχει μια αληθεια!!!

οτι δεν υπαρχει πουθενα ιστορικη καταγραφη του χριστου εκεινη την εποχη!! μονο η αγια γραφη τον αναφερει…

αυτα εν συντομια και οποιος εχει το θαρος ας ψαξει 😉
και ας αφησει να βιντεακια χωρια αποδειξεις Lol

12. george - 6 Σεπτεμβρίου, 2009

επανηλθα!! δειτε πχ ριχτε μια ματια στιν βικιπαιδεια μια και οι ποιο πολλοι αμφιβαλω αν θα ανοιξετε ενα βιβλιο μια και καταννοω οτι αυτο εχει και εξοδα!! αλλα καντε μια απλα ερευνα!!

==============
Ο γιος της Ίσιδας ή Χορ-σα-ισέτ

Η Ίσις, η οποία συνέλαβε και γέννησε μόνη, δίχως τη συνδρομή κάποιου συζύγου ή εραστή[7], εισήγαγε τον γιο της στην «οικογένεια του Όσιρι»
===================

το zeitgeist δεν ειναι τοσο ψευτικο!!
και οπως καταληγει? ναι ειναι αληθεια οτι ΟΛΛΛΕΣ οι εβραιογενεις θρησκειες ειναι δουλοπρεπεις!!! το ιδιο και οι ακολουθοι τους(οι φανατικα πιστοι)!

13. expaganus - 13 Σεπτεμβρίου, 2009

george, υπάρχουν αρκετές και σοβαρές ιστορικές καταγραφές για τον Ιησού, όπως π.χ. από τον Ρωμαίο ιστορικό Τάκιτο. Η αναφορά αυτή περιέχεται και στο βιβλίο Ιστορίας της Α΄Γυμνασίου. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πάρα πολύ…
Κατά τα άλλα, αν σε ένα φιλμ που μας φλομώνει στις μπούρδες ψάχνεις μια ώρα για να ανακαλύψεις ένα σωστό στοιχείο, και πανηγυρίζεις που επιτέλεους ανακάλυψες ένα, τι να πω; Είναι ένα γελοίο φιλμ που βασίζεται σε ένα αστείο βιβλίο μιας κυρίας Acharya S. (ψευδώνυμο) η οποία δεν είναι ιστορικός, αλλά μπουρδολόγος. Γράφει και με το κανονικό της όνομα το οποίο δεν θυμάμαι ποιο είναι. Αυτή η ίδια με τα δυο ονόματά της, είναι η φοβερή και τρομερή πηγή για την ταινία…

14. Mιχάλης - 10 Ιανουαρίου, 2010

Χθές είχε ο Χαρδαβέλλας εκπομπή για το θέμα αυτό. Ειπώθηκε στα σοβαρά ότι ο Ιησούς ήταν μία ηλιακή θεότητα που θεοποιήθηκε από το Μ.Κωνσταντίνο και τους επισκόπους.Πραγματικά το πρώτο μέρος της ταινίας αυτής είναι μία ευθεία πολεμική εναντίον του Χριστιανισμού. Τι κρίμα που στo πάνελ της εκπομπής των «Πυλών του Ανεξήγητου » δεν υπήρχε ένας θεολόγος να απαντήσει στις ανακρίβιες του zeitgeist.

expaganus - 29 Ιανουαρίου, 2010

@Mιχάλη, αν ήθελαν κάποιον θεολόγο να απαντήσει θα τον είχαν καλέσει. Και μάλιστα θα είχαν καλέσει έναν που να έχει γνώση της ταινίας! Για να μην καλέσουν πάει να πει ότι μάλλον ήθελαν να κάνουν την παρουσίασή τους χωρίς αντίλογο. Δυστυχώς γι’ αυτούς.

15. hyperspaced - 24 Φεβρουαρίου, 2010

Καλό θα είναι να ανοίξουν λίγο τα ματάκια τους ορισμένοι και να σκεφτούν λίγο παραπάνω από ό,τι τους έμαθαν οι γονείς, οι παππούδες κλπ.
Εκτός αν νομίζεις ότι η θρησκεία (όπως εκφράζεται από τις εκκλησίες) δεν έχει αποτελέσει τον αποτελεσματικότερο τρόπο ελέγχου των μαζών.

Πιθανόν να είσαι από αυτούς που πραγματικά πιστεύουν στο γεγονός ότι ο Χριστός γεννήθηκε ακριβώς στις 25 Δεκεμβρίου ή ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν ένας κόκκινος χοντρός γεράκος.

Οι «ηλιακές θρησκείες» όπως τις αποκαλείς με τόσο στόμφο και αποστροφή, που σωστά λέγονται «ηλιοκεντρικές θρησκείες» είναι φυσική συνέπεια του γεγονότος ότι χωρίς τον Ήλιο δεν θα υπήρχε ζωή. Μάλιστα στα 4 «άκρα» της εκλειπτικής (2 ισημερίες + 2 ηλιοστάσια) είχαν τοποθετηθεί σημαντικές γιορτές, ακόμα και σήμερα. Φυσικά ο ήλιος λατρεύτηκε σχεδόν απο όλους τους λαούς του κόσμου.

Σταμάτα να επιδεικνύεις την άγνοιά σου δημόσια.

16. Νίκος ο Μετανοείτε - 10 Μαρτίου, 2010

Ρε φίλε… Ποιος Χριστιανός πιστεύει ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν ένας κόκκινος χοντρός γεράκος»»;; Ο Άγιος Βασίλειος ήταν ένας ασκητικός επίσκοπος και πέθανε στα 50… Εσύ να σταματήσεις να»»επιδεικνύεις την άγνοιά σου δημόσια»»… Που νομίζεις ότι οι Χριστιανοί πιστεύουνε στον… Σάντα Κλάους της Κόκα-Κόλα…

expaganus - 16 Μαρτίου, 2010

@hyperspaced δεν έφτιαξα εγώ αυτό το βίντεο, αλλά βέβαια συμφωνώ με όσα λέει. Η ταινία μπερδεύει άσχετα πράγματα κι αυτό ούτε έντιμο είναι, ούτε επιστημονικό.
Δεν πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία, ασχέτως αν πολλοί τον αντιμετωπίζουν έτσι. Η θρησκεία είναι κάτι που ο άνθρωπος φτιάχνει μόνος του για να εξευμενίσει/προσεταιριστεί το θείο. Ο Χριστιανισμός είναι αποκάλυψη από τον Θεό προς τον άνθρωπο.
Να είσαι καλά.

17. ADOU - 31 Μαρτίου, 2010

Τι γινετε ρε παιδια…???
Να σας πω την αληθεια δεν με νοιαζει καθολου το θεμα της θρησκειας γιατι η εκκλησια δεν προκειται ποτε να κερδισει τιποτα απο εμενα…..
Τελοσπαντων ωραιο το Zeitgeist λεει πολλες αληθειες αλλα νομιζω οτι κρυβει κ τρομερα ψεματα κ εδω αναφερομαι στο Zeitgeist 2 κ το Venus Project που προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απλως προσπαθησαν να μας ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ…!!!!!!
Ποιος ειναι αυτος ο κυριος που ξερει τα μυστικα ολων των Η.Π.Α κ βγαινει Ανενοχλητος κ χωρις κανενα Φοβο να βγει κ να τα αποκαλυψει σε μας..??Βασικα ποιος θα αφηνε ακομα κ να κυκλοφορησει αυτη η ταινια αν η δεν το ηθελαν…..!!!
Νομιζω οτι ειναι απλως το επομενο βημα,μια κοινωνια τελειως Αχρηστη που ολοι θα καθομαστε σπιτι κ ολα θα γινονται απο μονα τους….ΝΑΙ ΚΑΛΑ……Τελοσπαντων το μονο σιγουρο κ σωστο που μας ειπε ειναι οτι πρεπει επιτελους να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ…!!!

expaganus - 31 Μαρτίου, 2010

@ADOU, σχετικά με αυτό που επισημαίνεις, η ταινία αυτή είχε μεγάλη προώθηση. Κατά τα άλλα σίγουρα πολλοί ονειρεύονται μια κοινωνία παθητικών υπηκόων. Στο χέρι μας είναι να μην κάνουμε σε κανέναν τους το χατήρι.

18. Athanassiadis Konstantinos - 17 Ιουλίου, 2011

To zeigeist όντως είναι μια μπαρούφα και ειδικά αν το συνδιάσει κανείς με το project του διαστιμικού κέντρου κατοικίας, δίνει μια ξεκάθαρη γωνία απόκλεισης από αυτο που διαπραγματεύεται.

Απεναντίας ως προς το χρηματοοικονομικό του αεριτζίδικου λογιστικού του υπερκέρδους που είναι απόλυτα αντικειμενικό και διαπεαιδαγωγικό υπάρχει το ..
ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ http://vimeo.com/5350419
το δε ..
ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ http://vimeo.com/8872976
επίσης αντικειμενικό στις ιστορικές αναφορές του στην επεξήγηση που δίνει για την είσοδο του Ιησού στο Ναό, δίνει μια διάστασει που εξυμνεί τη στάση του κατά των Φαρισέων λέγοντας ότι κατάντησαν το Ναό οίκο εμπορείου.
Και φτάνουμε σήμερα 2000 χρόνια μετά να συνειδητοποιούμε τη διαχρονικότητα εκείνης της στάσης Θεάνθρωπου, μέχρι των ημερών μας, σε σχέση με το Φαρισαισμό των Ελλήνων Πολιτικών και οικονομολόγων που επιτρέπουν κάποιοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ ιδιώτες να οικιοποιούντε τους κόπους και τους μόχθους ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ μέσω του ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΟΥ της Τράπεζας της Ελλάδος σαν οίκο δικού τους εμπορίου, ως οι Φαρισαιοι του Ναού του Θεού!

expaganus - 19 Ιουλίου, 2011

@Konstantine ευχαριστώ για τα λινκς. Έχω παρακολουθήσει το «Χρήμα ως χρέος» και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Για να δούμε και το άλλο…

19. Athanassiadis Konstantinos - 19 Ιουλίου, 2011

Το ντοκιμαντέρ για την ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ που είναι διαχρονικό και άμεσα συνδεδεμένο με τις συμβάσεις για την οικονομική υποστήριξη το βρίσκει κανείς εδώ .. http://vimeo.com/22433888 .. σε περίπτωση που δεν το έχει υπ΄ όψιν του!

20. MariaP. - 2 Μαρτίου, 2016

Σας παρακαλώ που μπορούμε να βρούμε το βίντεο που αναιρεί το zeigeist;

expaganus - 19 Μαρτίου, 2016

Σχολιάστε